Tortosa presenta candidatura per ser Capital de la Cultura Catalana el 2021

El ple de dilluns vinent aprovarà la sol·licitud per aspirar a aquesta distinció. La sessió plenària també portarà a debat les bases de les subvencions per a la millora d’elements col·lectius d’edificis del centre històric tortosí

03 marzo 2018 15:41 | Actualizado a 06 marzo 2018 11:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Tortosa aspira a convertir-se, el 2021, en Capital de la Cultura Catalana. L’Ajuntament de Tortosa porta a ple la candidatura el dilluns vinent. Previsiblement totes les forces polítiques representades aprovaran de manera conjunta aquest reclam.

«Creiem que és un tema de ciutat i no pas de partits», ha valorat l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé. La candidatura es presenta per al 2021 perquè el 2019 a la ciutat se celebraran els CSIT World Sports Games i d’aquesta forma la ciutat es podrà preparar millor i amb més temps per a aquesta altra celebració. «Creiem que així ens anirà millor per preparar tots els actes convenientment», ha comunicat l’alcaldessa.

En aquest context, fa tot just una setmana l’Ajuntament de Tortosa va reunir a totes les entitats culturals de la ciutat. Totes es van mostrar molt favorables en celebrar aquesta fita, i les entitats van signar un document amb el seu suport per a la candidatura. 

L’alcaldessa Roigé ha explicat que l’esdeveniment servirà per celebrar múltiples activitats culturals i fer noves inversions en l’àmbit de la cultura a la ciutat. «El fet de poder-nos presentar i aspirar també ens anirà molt bé com a ciutat», ha expressat l’alcaldessa.

Per presentar la candidatura, l’Ajuntament ha fet entrega d’un dossier on s’ha especificat els objectius per aspirar a aquesta designació, la xarxa d’entitats culturals que hi ha a Tortosa, els elements patrimonials de la ciutat i els equipaments culturals de què disposa.

Enguany la Capital de la Cultura Catalana és Manresa. L’any passat va ser-ho Reus i el 2019 ho serà Cervera. D’aquí a un mes es podria conèixer la notícia si finalment Tortosa serà Capital de la Cultura Catalana el 2021.

Rehabilitació de façanes 
Per una altra banda, al ple de dilluns també s’aprovaran les bases reguladores de subvencions per a la millora d’edificis del centre històric de la ciutat. Es tracta d’una mesura que s’emprèn cada any per ajudar a rehabilitar edificis i cases privades. L’Ajuntament en total aporta 30.000 euros. Les sol·licituds es poden presentar màxim fins al 30 de novembre (per a façanes, cobertes, equipaments comuns, instal·lacions d’aigua i gas, eliminació de barreres arquitectòniques i ascensors). L’alcaldessa Roigé ha explicat que són ajudes amb molta demanda. 

També d’aquí a pocs dies començarà la rehabilitació de les façanes de les cases de la plaça de l’Ajuntament, que rebran una capa de pintura que canviarà tot l’aspecte d’aquest espai tan transitat i cèntric. Els veïns s’han unit en una agrupació de comunitats i l’alcaldessa s’ha mostrat satisfeta de com ha anat el procés i d’haver pogut arribar a un acord.

Comentarios
Multimedia Diari