Tortosa tanca al trànsit la plaça de l'Ajuntament i la reformarà el 2018

El Govern local converteix l'espai públic en una zona exclusiva per a vianants, que permetrà ampliar les terrasses dels bar i celebrar-hi amb normalitat actes lúdics

19 mayo 2017 16:43 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Govern de Tortosa ha decidit tancar al trànsit rodat la plaça de l’Ajuntament i convertir-la en una nova zona de vianants de la ciutat. La mesura no és nova. En un govern anterior es va anunciar una mesura idèntica però no va reeixir. L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, afirmà que ara la decisió és definitiva i que, de fet, és un pas previ a la redacció el 2018 del projecte de reforma integral de la plaça, edificada els anys 50 del segle XX.

Així, Tortosa s’afegeix a la tendència estesa arreu d’Europa de convertir en espais exclusivament per a vianants les principals places de la ciutat.

Per a molts, el tancament al trànsit rodat no suposarà un trasbals en la seva mobilitat. L’espai era relativament poc transitat i durant uns tres mesos s’hi prohibia l’accés per a poder-hi celebrar activitats com la Festa del Renaixement, a l’estiu, o la col·locació de la pista de gel, entre desembre i gener.

Aquesta setmana, el Govern local col·locarà unes jardineres que barraran definitivament l’entrada de vehicles. Els aparcaments de la plaça s’eliminaran completament. Els de ciclomotors i motocicletes es traslladen a la Travessia Santa Teresa, mentre que de la línia d’aparcaments de la part posterior (carrer Lluís Millet) se’n destinen només dos a visites institucionals.

La plaça es convertirà, doncs, és un espai nét de trànsit, on els bars disposaran de més espai per col·locar les seves terrasses i els ciutadans en podran fer ús amb més llibertat. «Serà un punt de trobada, lúdic i de repòs», detalla Bel. A banda, podrà acollir tot tipus d’esdeveniments.

La redacció del projecte i execució de l’obra de reforma es durà terme entre 2018 i 2019. Serà llavors quan s’haurà de valorar, per exemple, el futur de la font.

Volen la reforma de la plaça

El president de l’associació de veïns Centre-Nucli Històric, Josep Baubí, dóna la benvinguda a l’anunci, demana que sigui una acció definitiva i que «quan se pogue» es reformi la plaça per convertir-la en la «plaça Major de Tortosa» amb tots els serveis renovats i el paviment en un únic nivell. Baubí vol consensuar el futur de la font «la meua proposta és reubicar-la a la rotonda del pavelló firal»i arribar a un acord amb els propietaris per a pintar els edificis que tanquen l’espai

Comentarios
Multimedia Diari