Tortosa ultima els bons de descompte als comerços

La campanya, que compta amb el suport logístic de la Cambra de Comerç i la federació Tortosa Més, es farà a l’octubre i es preveu que generi un impacte econòmic d’1,2 milions

M. M.

Whatsapp
Un dels carrers comercials del centre de Tortosa.  FOTO: Joan Revillas

Un dels carrers comercials del centre de Tortosa. FOTO: Joan Revillas

Tortosa ultima la logística per posar en marxa els Bons de foment del comerç, el proper mes d’octubre. L’alcaldessa, Meritxell Roigé, i el president de la Cambra de Comerç, Francesc Faiges, han formalitzat aquesta setmana l’acord que permetrà la iniciativa. L’Ajuntament hi aporta 400.000 euros del pressupost municipal perquè es puguin posar a l’abast de la ciutadania vals de descomptes per bescanviar en les compres que facen als comerços de la ciutat adherits a la campanya. 

La iniciativa compta amb el suport de la Cambra de Comerç, Turisme i Navegació de Tortosa i de la Federació de Comerç, Serveis i Hostaleria, Tortosa Més. L’ens cameral s’encarregarà d’implementar la logística necessària per poder distribuir els vals a través d’un portal web que s’activarà durant les pròximes setmanes, així com de les inscripcions dels establiments participants.

 Amb els Bons Tortosa, cada persona podrà aconseguir 20 euros per a bescanviar-los en les seues compres als establiments del comerç de la ciutat. Uns vals que estaran repartits en quatre bons de 5 euros cadascun, i que es podran utilitzar individualment o conjuntament per cobrir una tercera part del preu del producte. 

D’aquesta manera, per a compres iguals o superiors a 15 euros en podrà utilitzar un dels vals de descompte. Amb el mateix criteri es podran utilitzar dos vals en compres iguals o superiors a 30 euros; tres vals, en compres de 45 euros o més, o els quatre vals d’una sola vegada en compres de més de 60 euros, segons ha informat l’Ajuntament. 

Segons els càlculs del Consistori, tot plegat es traduirà en un moviment econòmic als establiments comercials de la ciutat de, com a mínim, 1,2 milions d’euros.

 L’alcaldessa remarca que, amb l’activació dels Bons Tortosa i amb la injecció d’aquests 400.000 euros per part de l’Ajuntament, «el govern municipal segueix donant suport al comerç local per fer front a les conseqüències que ha comportat la pandèmia sobre l’economia». Així, recorda que durant el passat 2020 ja es van habilitar dues línies d’ajudes directes als establiments tortosins afectats pels tancaments del confinament i les restriccions per la pandèmia, pels quals es van poder beneficiar de 400 euros de manera directa a cada convocatòria. 
Així mateix, també s’han dut a terme altres accions per reactivar l’economia de la ciutat, com ara campanyes de difusió o de dinamització de l’activitat. Un altra mesura que hi ha actualment en marxa és la gratuïtat de la primera hora d’estacionament en zona blava. 

 Els Bons Tortosa es posaran en marxa el proper octubre i durant tot el mes es podran fer servir en els establiments adherits. Al llarg de les pròximes setmanes s’anunciarà la web des d’on es podran descarregar els bons i es donaran a conèixer tots els detalls de la campanya i dels establiments participants.

Comentarios

Lea También