Treballadors i usuaris celebren que l’Hospital de Móra d’Ebre deixi de dependre de Reus

L’alcalde de Móra d’Ebre reclama que es garanteixi la representació del territori en el consell d’administració de la nova empresa pública Salut Terres de l’Ebre, creada per gestionar el centre 

04 octubre 2019 10:36 | Actualizado a 07 octubre 2019 10:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Satisfacció a la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat pel primer pas donat per al canvi de gestió de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre. Tal i com va avançar el Diari, el consell de direcció del Servei Català de la Salut (CatSalut) ha aprovat la compra de l’entitat que ha administrat el centre durant 30 anys, Gestió Comarcal Hospitalària SA(Gecohsa), dependent de l’Ajuntament de Reus, i ha donat llum verda a la creació de l’empresa pública Salut Terres de l’Ebre per fer-se’n càrrec a partir d’ara;una decisió que haurà de ser validada pel Govern català.

Treballadors i usuaris feia anys que clamaven per la millora de les instal·lacions i equipaments, i per deixar de dependre de l’Ajuntament de Reus, a qui s’acusa d’haver «espoliat» més de 7 milions d’euros dels fons de reserva del centre morenc per salvar de la liquidació el reusenc Hospital de Sant Joan. 

El portaveu del comitè d’empresa de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, José Domínguez, mostra l’optimisme dels treballadors.

«Demanàvem una gestió pública més propera, des del territori. Deixar de dependre de Reus, fet que ha estat nefast per al centre; i les millores necessàries en instal·lacions i equipaments. Veiem que tot plegat es va materialitzant, només demanaríem que es faci amb la màxima celeritat»; afirma Domínguez, tot admetent la tranquil·litat que els dona tenir a partir d’ara aixopluc del CatSalut. 

Des del comitè d’empresa també es demana que torni a dependre directament del centre la part de la plantilla que havia estat subrogada,  en àmbits com el laboratori, manteniment, neteja o administració. 

La directora dels Serveis Territorials de Salut a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, es felicita per la  decisió del Servei Català de la Salut, «que permet encarrilar de forma definitiva el futur de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre». «És una notícia molt esperada al territori, tant per part dels usuaris com dels treballadors, que des de fa temps estan vivint una situació complexa i que ara podran gaudir d’una estabilitat i tranquil·litat que en algun moment no havien tingut», afirma. 

L’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, considera que es tracta d’un «primer pas important en la bona direcció», «tot i que no definitiu», però lamenta haver estat coneixedor de la decisió del CatSalut «pel Diari» i no de forma oficial.  

També es mostra preocupat per la representació que tindrà el territori usuari del centre, la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat, en els òrgans de decisió de l’empresa pública Salut Terres de l’Ebre. 

«Entenc que no queda clarament garantida la representació del territori usuari dins del consell d’administració de la nova empresa pública. I no volem que sigui  com fins ara, que allò que passa a Móra d’Ebre s’acabi decidint des de fora», afirma Piñol. 

Per la seva banda, la consellera  de Salut del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Teresa Agné, remarca que el Departament de Salut finalment ha donat resposta a «a una reivindicació històrica de la comarca». «Es fa un pas endavant perquè la gestió de l’hospital Comarcal de Móra d’Ebre es faci amb la cobertura del Servei Català de la Salut (CatSalut), però amb els òrgans de decisió des del territori», remarca. I és que la nova empresa pública Salut Terres de l’Ebre neix per gestionar l’Hospital de Móra d’Ebre, tot i que no es descarta que més endavant pugui assumir la gestió d’altres centres sanitaris de les comarques ebrenques. 

Comentarios
Multimedia Diari