Tret de sortida de les Jornades del Corder de la Terra Alta

S'oferiran des d'aquest divendres i fins el 9 d'abril

19 mayo 2017 16:10 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest dimecres s'ha presentat, al Restaurant Càmping Port Massaluca, la 8a edició de les Jornades del Corder de la Terra Alta. L’acte va ser presidit per Carles Luz, president del Consell Comarcal, i va comptar amb l’assistència dels representants de les entitats organitzadores de les jornades.

Durant la presentació es va projectar el vídeo publicitari de les jornades i, en finalitzar, es va oferir vi dels cellers de la DO Terra Alta i un tast d’oli ofert per la DOP Terra Alta, a banda de la tradicional punxada.

Tal com apunta Carles Luz, el corder, com el vi, l’oli, les ametlles o la mel és un producte agroalimentari de qualitat que ofereix la Terra Alta al consumidor. La cria de l’oví és una activitat ancestral de la comarca, que s’ha conservat fins a l’actualitat amb una ramaderia tradicional, basada en el pasturatge a l’aire lliure, l’alimentació natural del bestiar i el sacrifici local. Tot plegat garanteix una carn d’alta qualitat i d’un sabor immillorable.

A les jornades hi participen 18 restaurants de 9 pobles de la Terra Alta. Oferiran menús basats en la cuina del corder com a protagonista, elaborats amb oli de la DOP Terra Alta i maridats amb vi de la DO Terra Alta. Els preus oscil·len entre els 19,50 euros i els 40 euros.

Aquestes jornades se celebraven habitualment, des de l’any 2009, a la tardor, i ara han passat a celebrar-se a la primavera, des del 3 de març fins al 9 d’abril, per tal de no concentrar diverses activitats a la comarca en el mateix moment.

"Hem considerat que durant la tardor la Terra Alta ja tenia altres atractius per a visitants i altres activitats com la Festa de l’Aiguardent o del Vi. Vam veure convenient que les jornades fossen les absolutes protagonistes", explica al Diari Carles Luz. "Estem molt satisfets de com s’estan desenvolupant les jornades. No només realcemla cuina del corder, sinó també el vi i l’oli, que són productes molt de la Terra Alta, per tal de promocionar en definitiva els productes de proximitat"

Comentarios
Multimedia Diari