Tretze dotacions de bombers i un helicòpter en l'extinció d'un incendi a Tortosa

El foc, que es localitza al costat del barri de Remolins, ha provocat flames de gran alçada

26 septiembre 2020 14:02 | Actualizado a 26 septiembre 2020 16:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A les dues de la tarda d'avui dissabte s'ha declarat un incendi de vegetació al terme municipal de Tortosa, segons han informat al Diari fonts dels Bombers de la Generalitat.

El foc es localitza en una zona de matoll, canyes i hortes a la zona coneguda com a Horta de Pimpi, al costat del barri de Remolins i a prop del pavelló firal. S'han pogut veure flames de gran alçada.

En rebre's l'avís, Bombers de la Generalitat ha mobilitzat fins a tretze dotacions terrestres - dels parcs de Tortosa, Amposta, l'Ametlla de Mar, Horta de Sant Joan i Tivissa, a més a més de la pròpia Regió d'Emergències- així com un helicòpter bombarder amb base a Móra d'Ebre. Aquest carregava l'aigua al riu Ebre, que està a prop.

També havia algun vehicle cisterna del Departament d'Agricultura de la Generalitat destinat a la prevenció i extinció d'incendis.

Els bombers han comptat amb l'ajut de maquinària agrícola, que ha realitzat tallafoc perquè les flames no s'escampessin.

Com a mesura preventiva s'ha desallotjat el pavelló de Remolins, on estaven jugant un partit.

L'incendi, que ha avançat ràpidament gràcies al fort vent que bufa a la zona, ha creat diferents focus secundaris i ha cremat també una palmera. Aquesta estava a centenars de metres del lloc del foc, dins del nucli urbà de Tortosa.

A les 15.53 hores els bombers han donat per estabilitzat el foc.

Nombrosos veïns s'han apropat a la zona per seguir els treballs d'extinció.

Segons les primeres informacions, el foc hauria cremat 1,2 hectàrees de terreny.

Comentarios
Multimedia Diari