Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Troben restes humanes en unes obres a Tortosa

Els operaris van trobar al damunt una canonada d’aigua soterrada parts d’un esquelet, que tindria segles d’antiguitat

M. Millan

Whatsapp
Punt on es van trobar les restes de l’esquelet, al subsòl de Tortosa.  FOTO: Joan Revillas

Punt on es van trobar les restes de l’esquelet, al subsòl de Tortosa. FOTO: Joan Revillas

Les obres de construcció d’una nova rotonda a Tortosa han tret a la llum unes restes humanes. Els operaris municipals que el d'aquest divendres  treballaven a la confluència entre els carrers Ronda Reus i Cristòfor Despuig han observat que sobre una de les canonades d’aigua hi havia restes d’un esquelet humà, entre elles un crani. 

Els operaris han donat avís a la Policia Local de Tortosa i aquesta als Mossos d’Esquadra. Efectius de la policia científica de la policia catalana i la forense de guàrdia s'han desplaçat al lloc i han observat que els ossos es desfeien només pel fet de tocar-los, de manera que s’apunta a que tindrien segles d’antiguitat. 

Veïns de la zona han confirmat  als Mossos que obres dutes a terme en el mateix punt dècades enrere ja van treure a la llum un gran nombre d’esquelets. Així, s’apuntaria la hipòtesi que a la zona hi hagués hagut antigament un cementiri fora les muralles de la ciutat. 

En aquest punt l’Ajuntament de Tortosa està duent a terme unes obres d’urbanització i reestructuració del trànsit. Concretament, la construcció d’una petita rotonda ha de permetre descongestionar la zona de vehicles, permetent els girs a l’esquerra al carrer Despuig des de la Pujada al Seminari, per circular en direcció al barri de Sant Llàtzer, en lloc d’haver de baixar pel carrer Berenguer IV i fer el tomb per Cervantes. També està previst construir un nou pas de vianants a l’illa que hi ha entre la gasolinera i l’estació de tren. 

Temas

Comentarios

Lea También