Troben un projectil de la Guerra Civil en una motxilla al meandre de Flix

El barquer del pas de barca va localitzar diumenge a la tarda el petit projectil d'artilleria, amagat dins d'una bossa

19 mayo 2017 20:10 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Nova troballa de projectils de la Guerra Civil al municipi de Flix, a la Ribera d’Ebre. Diumenge a la tarda, el barquer del pas de barca que circula pel meandre de Ebre al seu pas pel municipi va extreure del riu, mentre pescava, un motxilla relativament nova, a l’interior de la qual es va descobrir un petit projectil d’artilleria, d’uns 25 centímetres de longitud.

Els fets van ser advertits als Mossos d’Esquadra, que hi van desplaçar agents de la unitat d’artefactes explosius (Tedax) i van dur a terme una intervenció d’urgència per retirar l’artefacte.

La policia va establir un perímetre de seguretat i altres mesures de seguretat que van obligar a interrompre el servei de pas de barca, quan a aquest li faltava poc temps per finalitzar el seu horari.

Amb tot, alguns usuaris que es trobaven al marge esquerre del riu es van veure afectats per la interrupció del servei, havent d’efectuar la tornada fent la volta al meandre.

A les 21.00 hores, els artificiers van recollir i retirar el projectil.

Troballes en els últims anys

El municipi de Flix ha estat escenari de diverses troballes d’objectes bèl·lics en els últims anys. La vila fou objecte de bombardejos aeris per la presència del complex químic a partir del 23 de febrer de 1937 i va esdevenir un dels escenaris de la batalla de l’Ebre, amb combats terrestres i virulents atacs aeris contra els punts de pas habilitats per les tropes republicanes.

L’última gran troballa data de març de 2014, quan en unes obres al cèntric carrer de les Escoles es va localitzar una bomba infreqüent, d’1,5 metres de llargada i 83 quilos, que va obligar a organitzar un fort dispositiu policial. Només una setmana després, els Mossos van retirar del terme un obús d’artilleria i de dues granades de morter localitzades en dues finques rurals del municipi flixanco.

El refugi antiaeri del carrer Sant Josep, convertit en actiu turístic del municipi, exhibeix dues bombes, una d’elles una bomba d’aviació de fabricació alemanya de 250 quilos de pes descoberta durant unes obres de construcció d’infraestructures de regadiu al municipi.

Comentarios
Multimedia Diari