Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Ulldecona obre al públic un nou abric del conjunt d'art rupestre

Les jornades Patrimònium donen a conèixer els jaciments i les excavacions que es duen a terme al municipi

M.Millan

Whatsapp
Primera visita guiada a l´abric 8 de les pintures rupestres de la serra de Godall, ahir. Foto: Ajuntament d´Ulldecona

Primera visita guiada a l´abric 8 de les pintures rupestres de la serra de Godall, ahir. Foto: Ajuntament d´Ulldecona

Ja es pot visitar un nou abric del conjunt d’art rupestre d’Ulldecona. Han finalitzat les obres de construcció d’una plataforma d’accés a l’abric 8, que s’incorpora als abrics 1 (que també disposa d’una plataforma d’accés) i al 4 en les visites guiades a les pintures, declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. El Departament de Cultura (en un 95 per cent) i l’Ajuntament d’Ulldecona han finançat els 60.000 euros que ha costat el projecte, en el qual s’han enretirat les antigues estructures de ferro existents i s’ha aixecat una nova plataforma homologada, on hi poden accedir grups de visitants d’entre deu i dotze persones.

Ahir a la tarda va tenir lloc la primer d’aquestes visites guiades, en el marc de les jornades de divulgació Patrimònium, que tenen lloc a Ulldecona aquest cap de setmana.

En aquestes jornades s’han donat a conèixer els treballs realitzats en diversos jaciments del municipi. Així, s’ha explicat la descoberta l’any 2013 d’una necròpoli ibèrica a les Esquarterades. Després d’una primera excavació d’urgència encarregada pel Departament de Cultura de la Generalitat, la Universitat de Barcelona i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica han dut a terme un projecte de recerca arqueològica amb dues campanyes més, els anys 2014 i 2015. Els treballs han documentat les restes d’una necròpoli ibèrica del segle V o inicis del IV a.C., amb una vintena de sepultures formades per urnes de ceràmica al torn o a mà, cobertes amb una tapadora i dipositades en fosses segellades amb una llosa de pedra.

Per altra banda, els investigadors de l Grup Arqueològic de Recerca Protohostòrica han donat a conèixer les excavacions dutes a terme al poblat preibèric de la Ferradura, que formava part d’un grups d’assentaments juntament amb els de la Cogula, el Castell, la Moleta i els Sant Jaumes, aquests dos darrers al terme municipal d’Alcanar.

Enguany els investigadors han dut a terme una nova campanya d’excavacions i en preveuen realitzar una segona a principis del mes d’octubre.

L’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, celebra el resultat d’aquestes jornades, «que projecten el patrimoni com un element de desenvolupament cultural, social i econòmic del municipi».

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También