Un incendi crema 2,5 hectàrees a Vilalba dels Arcs

En les tasques d'extinció van participar cinc mitjans aeris i set de terrestres dels Bombers de la Generalitat

19 mayo 2017 22:34 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un ncendi forestal va cremar ahir a la tarda unes 2,5 hectàrees de terrenys forestals al terme municipal de Vilalba dels Arcs, a la Terra Alta. El foc es va declarar cap a les 15.30 de la tarda, en una zona de la partida de les Comes, al nord del terme.

Tot apunta que l’origen de l’incendi seria unes cremes agrícoles que un pagès havia realitzat durant el matí i que no haurien quedat del tot apagades, revifant finalment a primera hora de la tarda.

Els Bombers de la Generalitat van respondre ràpidament a l’avís del foc, amb l’enviament de set dotacions terrestres i fins a cinc mitjans aeris, que van ser de gran ajuda per poder controlar les flames força ràpidament.

Des de l’Ajuntament de Vilalba també es va ajudar els equips d’extinció, donant a conèixer les característiques del terreny i facilitant l’obtenció d’aigua a través del reg de la Terra Alta.

Pinars

Unes dues hores després els Bombers van poder donar l’incendi per estabilitzat. Segons les primeres estimacions, el foc hauria pogut calcinar unes 2,5 hectàrees de terrenys forestals, bàsicament de pinar.

L’alcalde en funcions de la població terraltenca, Francesc Domènech, va agrair la tasca duta a terme pels Bombers i el seu ràpid desplegament d’efectius, que segons va assegurar al Diari, van ajudar que l’incendi no s’estengués més i afectés un nombre major d’hectàrees de bosc i conreus.

Aquest és el segon incendi forestal rellevant que hi ha en menys d’una setmana a les Terres de l’Ebre. Diumenge, un foc va cremar també 1,6 hectàrees al terme municipal d’Ascó, a la Ribera d’Ebre, a la serra de la Fatarella i a uns 6 quilòmetres de la central nuclear.

Comentarios
Multimedia Diari