Un mort i set ferits en una explosió en una casa d'Alcanar

L'immoble s'ha ensorrat i ha afetat també al del costat

17 agosto 2017 00:16 | Actualizado a 17 agosto 2017 11:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una persona morta i set més de ferides és el balanç d'una explosió que ha tingut lloc durant aquesta nit en un habitatge d'Alcanar, segons han informat fonts dels Bombers de la Generalitat. La casa ha quedat completament destruida.

A les 23.17 hores, els Bombers de la Generalitat han estat alertats d’una explosió en un habitatge situat a la urbanització Montecarlo d’Alcanar.

A causa de l’explosió, de la qual se’n desconeixen les causes, s’ha ensorrat totalment la casa. A l’interior hi havia dues persones. Una d’elles ha perdut la vida i està pendent d’identificació. L’altra persona és un home que ha estat rescatat de l’interior de l’habitatge enrunat pels Bombers de la Generalitat amb ferides greus, el qual ha estat evacuat amb ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a l’hospital Verge de la Cinta.

D’altra banda, l’explosió ha provocat danys importants a la façana i els tancaments de la casa del costat. A més, també ha afectat les dues cases del davant per l’impacte de trossos de runa que han sortit projectats amb l’explosió. D’aquestes cases, el SEM, que ha activat quatre unitats,  ha atès a sis veïns ferits lleus, tres dels quals han estat evacuats a l’hospital Verge de La Cinta i els altres tres han estat donats d’alta in situ.

En aquests moments, els efectius dels Bombers de la Generalitat desplaçats al lloc, amb nou dotacions, continuen treballant a la zona revisant i desenrunant, així com també efectius dels Mossos d’Esquadra fent tasques judicials.

Protecció Civil ha posat en prealerta el Pla Procicat a causa d’aquesta explosió.

Casa arrasada

El quart tinent d’alcalde d’Alcanar, Jordi Bort, ha explicat que la casa on s’ha produït la deflagració ha quedat totalment “arrasada” i que, al seu voltant, s’han vist afectades una mitja dotzena de cases. En aquest sentit, els Bombers estan fent una valoració de possibles afectacions estructurals.

El regidor ha afirmat que, segons testimonis presencials, l’explosió ha estat “molt important”. “Unes persones que anaven per l’antiga N-340 han explicat que se’ls ha mogut el cotxe i també s’ha sentit des de les Cases d’Alcanar”, ha il·lustrat.

Com a conseqüència d’aquest succés, s’han desallotjat diversos veïns, mentre els equips d’emergències treballen a la zona. Bort ha mostrat “tot el suport de l’Ajuntament als veïns en qualsevol necessitat que tinguin” i ha agraït la “dura tasca” dels efectius de les policies locals d’Alcanar i Sant Carles de la Ràpita, Mossos d’Esquadra, Bombers, SEM i Guàrdia Civil que s’han desplaçat a la zona.

Comentarios
Multimedia Diari