Un mur per a les persones

La Fundació Mercè Pla celebra els seus 40 anys aquest 2017 i ha inaugurat un gran mur amb l'actuació del músic Joan Rovira

27 octubre 2017 08:36 | Actualizado a 28 octubre 2017 15:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fundació Mercè Pla celebra aquest 2017 els seus 40 anys de vida i ho fa amb un gruix d’activitats especials al llarg de l’any. Ahir es va portar a terme una que serà de les darreres, la inauguració d’un mur del grafiter Lluís Chavarria, que ha plasmat la seua obra en un mur exterior de la seu central de la fundació a Campredó. 

La temàtica de l’obra és sobre els drets humans que han treballat els nois i noies de la fundació, que han col·laborat en l’elaboració d’aquest enorme mural amb el mateix artista. 

Així, es poden veure expressats els drets de la llibertat d’expressió, de la identitat i la intimitat, de l’educació, de la cultura... A més a més, des del mes de maig fins a principis d’octubre, han passat pel mur vora 300 persones, entre professionals i persones ateses, per tal de posar la seua pinzellada. 

Per inaugurar l’obra, el reconegut músic ebrenc (de Camarles) Joan Rovira va oferir ahir un concert a tots els presents, que van gaudir enormement de la seua música, en ser un dels artistes més ben valorats dins el panorama musical ebrenc.

Durant aquest any la fundació ha celebrat altres destacades activitats per posar en valor la seua trajectòria com ara una master class del cuiner amb estrella Michelin Jeroni Castell o una xerrada del periodista i escriptor Màrius Serra. 

Millorar la qualitat de vida
La Fundació Mercè Pla té per objectiu millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual. Actualment l’entitat atén 747 persones, i les seues famílies. Són fins a 140 persones les que formen la plantilla de professionals de la fundació. Si bé té la seu central a Campredó, a Tortosa, l’entitat està desplegada per tot el territori ebrenc. D’entre els molts serveis que ofereix destaca l’Escola d’Educació Especial, un centre d’escolarització a temps complet o parcial d’alumnes amb necessitats educatives especials associades a condicions personals de discapacitat intel·lectual motriu o sensorial, i el centre ocupacional, per desenvolupar les seues capacitats personals i laborals.

Comentarios
Multimedia Diari