Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Ebre Oci

Un nou joc de taula ebrenc combina oficis, gastronomia i humor

‘Llépol’ aconsegueix finançar-se en tres dies en una campanya de mecenatge que permet precomprar-lo

ACN

Whatsapp
Imatge de la capça del joc ‘Llépol’. Foto: acn

Imatge de la capça del joc ‘Llépol’. Foto: acn

L’il·lustrador Hernan en H i el dissenyador gràfic Joan Marc Clofent han creat un joc de taula que combina el parlar, la identitat, l’humor i les professions més típiques de les Terres de l’Ebre. Llépol és un joc de cartes per comandar un restaurant i servir-hi plats tradicionals del territori. L’objectiu és convertir-se en «l’amo del carxofar» i divertir-se entre més d’un centenar d’expressions autèntiques i pròpies de l’Ebre, com ‘Cop de ratera’, ‘Alsa pataca!’ o ‘Ta tia monja’.

Els creadors d’aquest joc de taula necessitaven 6.000 euros per fer el llançament del joc a la tardor. Els han aconseguit en només tres dies a través d’una campanya de mecenatge que permet precomprar el joc o promocionar-s’hi. Algun mecenes pot, fins i tot, ser-ne protagonista.

Dos exalumnes d’Esardi, l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta, han creat Llépol, un joc de cartes que relaciona la gastronomia i els oficis de l’Ebre amb les expressions «més xaladores» i identitàries del territori. Hernan en H és il·lustrador i creador de la marca Del Terreno amb la qual «salvaguarda i dóna vida a les paraules típiques de les Terres de l’Ebre que li donen identitat com a poble». Ho fa amb divertides il·lustracions que estampa en samarretes, bosses o davantals, entre d’altres. Les recull de poble en poble, perquè a l’Ebre cada municipi té un parlar, i aconsegueix amb els seus dibuixos que els ebrencs s’hi sentin identificats a la vegada que es bolca a conservar frases dels padrins i els iaios, en perill d’extinció.

«Durant el confinament, el temps passava molt a poc a poc i ‘i som de cul de mal assiento’ i teníem la necessitat d’anar a veure la iaia i agafar els túpers i trobar-nos amb els amics i fer la xerrada» i d’aquestes inquietuds que explica l’il·lustrador va nàixer la idea del joc, juntament amb Joan Marc Clofent, dissenyador i creador de l’estudi de comunicació visual 5doctubre i soci de l’agència de màrqueting digital Infotic Studio.

Llépol és un joc de taula amb cartes que consisteix a obrir un restaurant i servir als clients els plats típics del territori. Amb més de cent cartes es fa valer la identitat territorial d’una manera molt divertida. Tot i idear-se com un «producte de proximitat», també és un joc que esperen que es vengui arreu de Catalunya.

Temas

Comentarios

Lea También