Un nou joc de taula ebrenc combina oficis, gastronomia i humor

‘Llépol’ aconsegueix finançar-se en tres dies en una campanya de mecenatge que permet precomprar-lo

06 junio 2020 07:40 | Actualizado a 06 junio 2020 08:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’il·lustrador Hernan en H i el dissenyador gràfic Joan Marc Clofent han creat un joc de taula que combina el parlar, la identitat, l’humor i les professions més típiques de les Terres de l’Ebre. Llépol és un joc de cartes per comandar un restaurant i servir-hi plats tradicionals del territori. L’objectiu és convertir-se en «l’amo del carxofar» i divertir-se entre més d’un centenar d’expressions autèntiques i pròpies de l’Ebre, com ‘Cop de ratera’, ‘Alsa pataca!’ o ‘Ta tia monja’.

Els creadors d’aquest joc de taula necessitaven 6.000 euros per fer el llançament del joc a la tardor. Els han aconseguit en només tres dies a través d’una campanya de mecenatge que permet precomprar el joc o promocionar-s’hi. Algun mecenes pot, fins i tot, ser-ne protagonista.

Dos exalumnes d’Esardi, l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta, han creat Llépol, un joc de cartes que relaciona la gastronomia i els oficis de l’Ebre amb les expressions «més xaladores» i identitàries del territori. Hernan en H és il·lustrador i creador de la marca Del Terreno amb la qual «salvaguarda i dóna vida a les paraules típiques de les Terres de l’Ebre que li donen identitat com a poble». Ho fa amb divertides il·lustracions que estampa en samarretes, bosses o davantals, entre d’altres. Les recull de poble en poble, perquè a l’Ebre cada municipi té un parlar, i aconsegueix amb els seus dibuixos que els ebrencs s’hi sentin identificats a la vegada que es bolca a conservar frases dels padrins i els iaios, en perill d’extinció.

«Durant el confinament, el temps passava molt a poc a poc i ‘i som de cul de mal assiento’ i teníem la necessitat d’anar a veure la iaia i agafar els túpers i trobar-nos amb els amics i fer la xerrada» i d’aquestes inquietuds que explica l’il·lustrador va nàixer la idea del joc, juntament amb Joan Marc Clofent, dissenyador i creador de l’estudi de comunicació visual 5doctubre i soci de l’agència de màrqueting digital Infotic Studio.

Llépol és un joc de taula amb cartes que consisteix a obrir un restaurant i servir als clients els plats típics del territori. Amb més de cent cartes es fa valer la identitat territorial d’una manera molt divertida. Tot i idear-se com un «producte de proximitat», també és un joc que esperen que es vengui arreu de Catalunya.

Comentarios
Multimedia Diari