Una comissió judicial troba marihuana a l'Aldea quan anava a desnonar

No hi havia droga però sí tot el sistema intacte. Els Mossos van detenir els sospitosos quan van tornar a desmuntar la instal·lació

03 marzo 2021 11:09 | Actualizado a 03 marzo 2021 11:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sorpresa la que va tenir una comissió judicial quan anava a desnonar unes persones que vivien a l’interior d’una nau del terme municipal de l’Aldea perquè no havien pagat el lloguer. A l’interior no havia ningú, però si tota l’estructura muntada per poder conrear marihuana a gran escala. Ja havien fet la collita i no quedava droga, només restes. Dues setmanes després, els Mossos han detingut els llogaters quan van tornar a l’indret a desmuntar tota la instal·lació.

El passat 18 de febrer, una comissió judicial es va desplaçar a una nau situada a prop de l’estació de mercaderies de l’Aldea amb l’objectiu de fer fora els llogaters que, des de feia mesos, no pagaven. Quan van accedir van trobar la nau folrada de panells a l’interior, plena d’aparells d’aire condicionat, llums al·lògenes, climatitzadors, humidificadors, amb una instal·lació elèctrica molt sofisticada. Tot preparat pel conreu indoor de marihuana a gran escala. 

Després d’avisar els Mossos d’Esquadra, diverses patrulles van anar al lloc per aixecar acta del que havia dins. A partir d’aquell moment van estar alerta per si els llogaters tornaven. Però van anar passant els dies i no arribava ningú.

Finalment, el passat dissabte, poc abans de la una de la tarda, algú va veure moviment i va alertar la Policia catalana que havia uns sospitosos que marxaven de l’indret. Els Mossos d’Esquadra van muntar controls en diferents punts. Poc després van aturar a l’autopista AP-7, a l’alçada de l’àrea de servei de l’Hospitalet de l’Infant, un petit camió ocupat per tres persones.

El vehicle, que era de lloguer, portava tota classe de material procedent de la nau: aparells d’il·luminació i de climatització, càmeres refrigeradores, endolls, tubs de ventilació, metres de cablejat elèctric, etc. Davant d’això, els agents van procedir a la detenció dels tres ocupants: dos homes d’origen serbi –de 26 i 43 anys– i un búlgar –de 38–. Estan acusats dels delictes contra la salut pública de substàncies que no causen un greu dany a la salut, defraudació de fluid elèctric, pertinença a grup criminal i robatori amb força –perquè portaven la clau de la nau quan ja no hi vivien–. Després de declarar al Jutjat de Guàrdia de Tortosa, van ser posats en llibertat amb càrrecs.

Comentarios
Multimedia Diari