Una exposició de fotografia personifica la carretera N-340 i n'exhibeix la 'vida pròpia'

La mostra és del fotògraf i realitzador ebrenc Guillem Barberà i es podrà veure al Museu Terres de l'Ebre fins al 18 de setembre

19 mayo 2017 18:32 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Lluny dels despatxos i el món polític però a prop de la lluita veïnal per solucionar els problemes de col·lapse i sinistralitat de l'N-340, aquesta carretera es converteix en protagonista d'una exposició al Museu Terres de l'Ebre. 'La 340' és el nom de la mostra que s'inaugura aquest divendres, i que es podrà veure fins al 18 de setembre, al Museu de les Terres de l'Ebre d'Amposta, dins del cicle 'Ebre, Art i Patrimoni'. El seu autor, el fotògraf i realitzador Guillem Barberà, ha destacat que l'N-340 "ha deixat de ser un objecte per convertir-se en un subjecte" arrelat a la identitat de les persones que hi conviuen al qual temen i respecten per tot allò viscut. Aquests trets personals de la carretera els ha plasmat en una vintena de fotografies que es complementen amb dos audiovisuals i una instal·lació de Maria Pons creada a partir dels lemes del moviment veïnal que lluita per millorar aquesta la carretera.

La idea inicial de Guillem Barberà de mostrar la cara humana d'aquesta carretera ha derivat en una mirada completament diferent que es focalitza en el món buit entre benzineres, polígons i prostitutes. "Em pensava trobar una 340 que tenia al cap, i això que hi passo tots els dies, on hi havia el senyor que venia melons i diverses coses, amb molta vida. I ara, amb la nova avariant de l'Aldea, m'he trobat que no hi ha tota la vida que hi havia quan jo era menut, que no és la 340 que jo tenia al cap. He trobat coses molt diferents de les que esperava trobar", ha explicat l'autor de la mostra. Amb el seu treball, Barberà relata com la carretera que és per a molts el seu lloc de treball és també "percebuda com un lloc perillós, un lloc per on desplaçar-se, com una frontera, com una reivindicació i, inclús, com un espai creatiu". Amb la seva "mirada actual i renovada" sobre la carretera nacional la mostra com un "espai controvertit i referencial" per a tots els ebrencs.

Guillem Barberà, nascut a Tortosa, està format com a realitzador i fotògraf a les escoles Sant Ignasi i IDEP de Barcelona. Ha treballat per nombrosos mitjans de premsa escrita i es cofundador de la productora Filmsnòmades que desenvolupa projectes documentals per a la televisió. També és cap de fotografia de la revista digital de fotografia i turisme 'TERRES'.

Comentarios
Multimedia Diari