Una gernació s’aplega a Roquetes contra la repressió policial i a favor de la independència

Moltíssima gent s’ha reunit a les dotze del migdia al pavelló poliesportiu de Roquetes, convertit en un dels símbols de l’1 d’octubre per l’acció repressiva que van dur a terme agents antiavalots el passat diumenge

03 octubre 2017 11:05 | Actualizado a 02 noviembre 2017 14:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Moltíssima gent s’ha reunit a les dotze del migdia al pavelló poliesportiu de Roquetes, convertit en un dels símbols de l’1 d’octubre per l’acció repressiva que van dur a terme agents antiavalots el passat diumenge. La columna de manifestants arribats a peu des de Tortosa, amb la presencia de l’equip de govern municipal i regidors de l’oposició, s’ha reunit amb els centenars de roquetencs que esperaven al pavelló. En una ambient impressionant, molt festiu, la gernació ha cantat consignes a favor de la independència i la llibertat. Com ahir, i diumenge, nombrosa presencia de gent jove lluint estelades i símbols independentistes.

L’alcalde de Roquetes, Paco Gas, recuperat del refredat d’ahir, ha pres la paraula emocionat per glossar que està succeint aquests dies al país. Primer de tot, ha agraït les mostres de suport i la presència de tots els assistents, entre ells diversos alcaldes de les Terres de l’Ebre. “Les forces repressives de l’Estat espanyol estan ancorats en el franquisme i amb el suport del PSOE i Ciudadanos ha pogut dur a terme aquesta activitat repressiva contra el poble de Catalunya. Sense el seu suport, no s’hagués pogut dur a terme el que han fet”. Gas ha remarcat que l’actitud de la gent dels tres pobles ebrencs que van rebre la visita dels antiavalots –La Ràpita, Roquetes i Móra la Nova- va ser pacífica, “i en les mans alçades van rebre cops i cops de la Guàrdia Civil com si es tractés d’un exèrcit d’ocupació”.

L’alcalde ha recordat que els antiavalots només se’n van poder endur dos de les si urnes que hi havia als dos col·legis electorals de Roquetes. “Hem de continuar units, actuant de forma pacífica i sense atendre cap tipus de provocacions, perquè ens intentaran provocar perquè siguem nosaltres siguem els violents. El monopoli de la violència és de l’Estat, no del poble. El poble el que vol és votar i així ho vam fer diumenge...”. El discurs s’ha tallat per crits unànimes ‘independència’.

Gas ha agraït també a les persones que van votar No al referèndum. “L’única manera que la Guàrdia Civil i la Policia Nacional se’n vagi d’aquestes terres és a través del vot, el dia que proclamarem la independència, ells mateixos marxaran, i ho faran com ho van fer diumenge a Roquetes, a la Ràpita i Móra la Nova...”. De nou el discurs s’ha tallat per crits, aquest cop, de ‘fora les forces d’ocupació”. Gas ha acabat el seu discurs amb un ‘Visca Catalunya Lliure!’, seguit d’aplaudiments.

Tot seguit, la comitiva ha enfilat els carrers de Roquetes camí de Tortosa, on es tancarà la mobilització a la delegació del Govern de la Generalitat, a la plaça Gerard Vergés.

Comentarios
Multimedia Diari