Una nit amb més de 400 llamps al Baix Ebre i al Montsià

Una impressionant tempesta elèctrica va afectar les comarques del Baix Ebre i el Montsià entre el dijous a la nit i la matinada d´ahir, amb registres de precipitació de vora 20 litres per metre quadrat

19 mayo 2017 22:06 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Entre la nit de dijous i la matinada d’ahir divendres hi va haver una important tempesta elèctrica a les comarques del Baix Ebre i el Montsià. Segons les dades recollides pel Servei Meteorològic de Catalunya, al llarg d’unes dues hores van caure més de 430 llamps, amb especial incidència al Montsià. Amb tot, només una vintena van arribar a tocar terra. El nucli de la tempesta es va originar cap a Terol i va anar avançant, des del Matarranya i el massís del Port fins arribar al delta de l’Ebre i la costa. Segons les dades recollides, van caure fins a 20 litres per metre quadrat a Vinaròs, 19 a la Sénia, 15 a Alcanar i 13 als Valentins (al terme d’Ulldecona).

La tempesta elèctrica va deixar unes estampes molt espectaculars, en punts com els Eucaliptus, Deltebre, Ulldecona o Tortosa, recollides per molts aficionats a la fotografia.

Avui es preveu que tornin les tempestes al territori. Així, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per possibilitat de pluges intenses, especialment a la tarda, amb registres que de forma puntual podrien superar els 20 litres en 30 minuts.

Comentarios
Multimedia Diari