Una plataforma ciutadana reclama un nou hospital per a l’Ebre

El col·lectiu iniciarà una recollida de signatures a tots els municipis i es vol coordinar amb els col·legis professionals

27 noviembre 2021 18:20 | Actualizado a 29 noviembre 2021 06:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un centenar de persones va prendre part ahir en una assemblea ciutadana per abordar el futur de l’hospital de referència de les Terres de l’Ebre. Convocada per Marea Blanca Terres de l’Ebre i celebrada a la biblioteca de Roquetes, va comptar amb membres d’entitats i col·lectius d’arreu del territori, així com usuaris i professionals sanitaris. De la trobada va nàixer la Plataforma Nou Hospital Terres de l’Ebre, que treballarà per aconseguir la construcció d’un nou centre sanitari de referència, en un emplaçament diferent i més accessible que l’actual. Segons detalla al Diari Miquel Franch, portaveu d’aquesta nova plataforma ciutadana, entre les primeres actuacions que preveuen posar en marxa hi ha una recollida de signatures a tots els municipis de les quatre comarques ebrenques.

També volen coordinar-se i treballar conjuntament amb els col·lectius professionals que han reclamat ja el nou hospital. En aquest sentit, cal recordar que el Col·legi de Metges de Tarragona, juntament amb el d’Infermeria i una desena de col·legis professionals més amb presència a les Terres de l’Ebre, ha reivindicat la necessitat de construir aquest nou centre, en una moció que va ser rebutjada per l’Ajuntament de Tortosa però que s’ha aprovat en d’altres municipis. «Des del món sanitari i els mateixos treballadors del Verge de la Cinta ens diuen que el centre actual ja no pot donar més de sí, i més si es té en compte el lloc on es troba. Tothom que hi té un familiar ingressat o s’hi ha d’anar a visitar coneix les dificultats per arribar-hi i per trobar-hi un aparcament», comenta Franch. «Cal buscar un altre lloc i aixecar un equipament de cap i de nou, modern, on poder fer recerca de primera línia i que sigue un atractiu per portar i retenir els professionals al territori», remarca el portaveu.

Des de la plataforma entenen que la demanda d’un nou hospital és compatible amb què es facin les millores necessàries al Verge de la Cinta. «Perquè som conscients que un hospital nou no es pot fer en dos dies, cal temps i molta inversió». Però consideren que la proposta actual que hi ha sobre la taula d’ampliació del Verge de la Cinta «és només un pegat», i no aporta les solucions que el territori necessita.

«A més, abans de començar el projecte ja ha doblat el pressupost inicial pels problemes que suposa, en trobar-se a dalt d’un turó, en una zona envoltada de muralles i amb la necessitat de traslladar el dipòsit d’aigua actual» que abasteix la ciutat. També recorden des de la plataforma que, de moment, l’ampliació tampoc no compta amb cap partida en els pressupostos de la Generalitat per a l’any que ve.

L’objectiu de la nova plataforma és arribar a tots els municipis ebrencs, ja que «és una problemàtica i una demanda de tot el territori». «A l’Ebre ens mereixen un hospital nou, tant com a Barcelona o Tarragona», remarquen.

Comentarios
Multimedia Diari