Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Unes 200 persones donen suport a l'alcalde de Tortosa abans de la seva citació davant del Fiscal a Madrid

L'alcalde de Tortosa i diputat al Congrés, Ferran Bel, viatja aquest dilluns cap a Madrid, on ha de declarar davant el Fiscal General de l'Estat sobre la convocatòria del referèndum

Redacció

Whatsapp
L'alcalde de Tortosa s'ha adreçat aquest matí als assistents a la plaça de l'Ajuntament. Foto. Joan Revillas

L'alcalde de Tortosa s'ha adreçat aquest matí als assistents a la plaça de l'Ajuntament. Foto. Joan Revillas

L'alcalde de Tortosa i diputat al Congrés, Ferran Bel, viatja aquest dilluns cap a Madrid, on ha de declarar davant el Fiscal General de l'Estat sobre la convocatòria del referèndum. Bel és el primer i únic dels alcaldes catalans citats pel Ministeri Fiscal que farà la seva compareixença a la capital espanyola, davant el Fiscal General de l'Estat, al Tribunal Suprem, per la seva condició d'aforat com a diputat.

L'alcalde de Tortosa ha decidit comparèixer sense el tràmit del suplicatori a la Cambra espanyola però no ha volgut avançar si s'acollirà al seu dret a no declarar. Bel ha lamentat que la citació no se li hagi fet arribar oficialment i hagi estat informat per la premsa. Abans de marxar a Madrid, a quarts de nou, unes 200 persones s'han concentrat a les portes de l'Ajuntament de Tortosa per acomiadar-lo entre llargs aplaudiments i moltes mostres de suport.

Amb un llarg aplaudiment de ciutadans, representants polítics i membres d'entitats socials de la ciutat ha estat acomiadat Ferran Bel, alcalde de Tortosa, a les portes del consistori, quan ha sortit per emprendre el viatge cap a Madrid, on aquest dilluns a la tarda ha de comparèixer davant del Fiscal General de l'Estat, al Tribunal Suprem. "Emprenc un viatge estrany i especial que no s'hauria d'haver produït mai", ha apuntat Bel. 

L'alcalde de Tortosa ha insistit en el fet que "el 75% dels alcaldes" del país han estat cridats per la Fiscalia, no per haver materialitzat el referèndum, si no per manifestar la intenció de donar-li suport. "El fiscal General de l'Estat, reprovat pel Congrés, per cert, demana que recapituléssim. Els alcaldes ho tenim pensat. No és una determinació gratuïta. Està presa amb coneixement de causa. Portem molts anys treballant, amb plens, mocions, i discutint sobre aquesta qüestió", ha assenyalat. 

Ferran Bel compareixerà aquest dilluns a la tarda, a les 17:00 hores al Tribunal Suprem a Madrid, "voluntàriament" ja que no estaria obligat a declarar davant del Fiscal General de l'Estat sense l'aprovació d'un suplicatori del Congrés on és diputat.

L'alcalde de Tortosa ha assegurat que ho fa "per respecte a les institucions espanyoles", un respecte que ha trobat en falta envers ell mateix ja que l'escrit de la investigació, la data i l'hora de la seva citació no se li han fet arribar oficialment. "Ho he sabut per la premsa", ha dit. 

Bel ha apuntat que farà aquesta compareixença "sense por", "amb la tranquil·litat de dur a terme el mandat del ple" i amb "la certesa" que ni amb una aplicació "molt estricta" de la legislació no es podrà imputar cap delicte als alcaldes. 

Sorprès i emocionat per l'allau de missatges de suport que ha rebut i davant unes 200 persones que s'han congregat a els portes de l'Ajuntament de Tortosa per acomiadar-lo abans de marxar a Madrid, Bel ha ratificat que "no defalliran" i que seguiran endavant per dur a terme la celebració del referèndum el proper diumenge. Envoltat per la majoria de regidors municipals del PDeCAT, ERC i Movem Tortosa, l'alcalde ha insistit "en mantenir la calma i no entrar en el joc de les provocacions"

Comentarios

Lea También