Èxit de participació en la piraguada en defensa de l’Ebre

Unes 200 persones, el doble del previst, naveguen des de Xerta fins a Tortosa en aquesta vintena edició per denunciar la manca de cabal i la falta de sediments del riu Ebre

13 junio 2021 17:25 | Actualizado a 14 junio 2021 08:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Després d’un any sense poder-se celebrar a causa de la pandèmia, aquest passat diumenge ha tornat la piraguada en Defensa de l’Ebre, tot i que amb mesures adaptades a la situació actual.
En aquesta vintena edició, hi han participat unes dues-centes persones, el doble del que havia previst l’organització. Els participants han fet l’habitual recorregut pel riu Ebre des de Xerta fins a Tortosa amb una parada a Aldover per esmorzar.
El recorregut ha estat d’uns dotze quilòmetres, ha començat cap a les 9.30 h i al migdia els participants han arribat a la capital del Baix Ebre. A mesura que les piragües anaven arribant a l’Embarcador de Tortosa, es podien sentir de tant en tant algunes proclames com «lo riu és vida» o «ni una gota més» i després d’una breu estona de reproducció de música d’artistes ebrencs reivindicant la defensa de l’Ebre, ha tingut lloc l’acte final de jornada. En aquest, alguns participants han baixat de les embarcacions i s’han situat sobre una petita illa que s’ha format al mig de riu a causa del baix cabal i de la falta de sediments. Allà, han clavat una bandera amb el símbol de la lluita contra el transvasament i han onejat banderes, també amb aquest mateix símbol, mentre la resta de participants envoltaven l’illa.
Amb aquesta acció, la Plataforma per la defensa de l’Ebre ha volgut mostrar el que ja ve denunciant des de fa molt temps i que pot acabar amb conseqüències tan devastadores com la desaparició del delta i del riu. «L’aparició d’aquesta illa que abans no existia, significa que el cabal del riu i la manca de sediments és totalment insuficient per a conservar el Delta. Avui ha estat un acte reivindicatiu perquè la gent s’adoni que el riu Ebre està malalt». Explica Joan Antoni Panisello, portaveu de la PDE.
A més de denunciar la regressió del delta, també denuncia que no s’està fent res per posar-hi solució i que es duen a terme noves accions que poden perjudicar encara més la situació, com la implementació de nous regadius.
Panisello també ha recordat la força que segueix tenint la lluita antitransvasista: «La gent vol el territori, l’estima. Davant de qualsevol convocatòria de l’Ebre, la gent respondrà. El moviment és clau. Si tot el que són reunions i contactes no es complementa amb la gent, les Terres de l’Ebre no tenim res a fer».


 

Comentarios
Multimedia Diari