Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Uns vàndals destrossen el plafó explicatiu del refugi antiaeri de Tortosa

A.Caralt

Whatsapp
Imatge de l’esquelet del plafó ara desaparegut, ahir,  Foto: A.Caralt

Imatge de l’esquelet del plafó ara desaparegut, ahir, Foto: A.Caralt

Uns vàndals han destrossat aquest cap de setmana el plafó explicatiu central del refugi antiaeri número 4 de Tortosa, una de les principals referències per explicar els fets de la Guerra Civil a la ciutat, especialment els bombardeigs sobre Tortosa entre 1937 i 1938. Els desconeguts van esmicolar, sense saber-ne el motiu, les planxes del plafó, que la brigada municipal ja ha retirat. 

El regidor de Turisme de l’Ajuntament de Tortosa, Felip Monclús, ha denunciat i lamentat els fets, abans de fer una crida al civisme de la ciutadania i a denunciar aquest tipus de situacions per poder identificar els autors.
No és el primer cop que aquest espai, situat en el centre de la ciutat però una mica apartat, és atacat. Una plafó de menors dimensions, amb la imatge de l’escriptor Ernest Hemingway, al costat de la porta del refugi,  ja fou arrancat fa uns mesos.

Els plafons van ser inaugurats conjuntament amb la museïtzació del refugi antiaeri el març de 2015. Milers de visitants han conegut l’espai en aquests quasi tres anys.
Monclús ha assegurat que l’element es reposarà i ha lamentat, de nou, l’onada d’incivisme sobre béns patrimonials que es produeixen en els últims temps.

Temas

Comentarios

Lea También