Uns vàndals destrossen el plafó explicatiu del refugi antiaeri de Tortosa

08 enero 2018 19:27 | Actualizado a 11 enero 2018 11:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Uns vàndals han destrossat aquest cap de setmana el plafó explicatiu central del refugi antiaeri número 4 de Tortosa, una de les principals referències per explicar els fets de la Guerra Civil a la ciutat, especialment els bombardeigs sobre Tortosa entre 1937 i 1938. Els desconeguts van esmicolar, sense saber-ne el motiu, les planxes del plafó, que la brigada municipal ja ha retirat. 

El regidor de Turisme de l’Ajuntament de Tortosa, Felip Monclús, ha denunciat i lamentat els fets, abans de fer una crida al civisme de la ciutadania i a denunciar aquest tipus de situacions per poder identificar els autors.
No és el primer cop que aquest espai, situat en el centre de la ciutat però una mica apartat, és atacat. Una plafó de menors dimensions, amb la imatge de l’escriptor Ernest Hemingway, al costat de la porta del refugi,  ja fou arrancat fa uns mesos.

Els plafons van ser inaugurats conjuntament amb la museïtzació del refugi antiaeri el març de 2015. Milers de visitants han conegut l’espai en aquests quasi tres anys.
Monclús ha assegurat que l’element es reposarà i ha lamentat, de nou, l’onada d’incivisme sobre béns patrimonials que es produeixen en els últims temps.

Comentarios
Multimedia Diari