Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Vandalisme a les obres d’Ignasi Blanch al Passeig de les Cultures de Tortosa

La Policia Local investiga uns fets que han provocat desperfectes amb algun element afilat en diverses imatges als peus de la Suda

REDACCIÓ

Whatsapp
Les figures han sigut ratllades amb objectes punxants. Foto: Ajuntament de Tortosa

Les figures han sigut ratllades amb objectes punxants. Foto: Ajuntament de Tortosa

Ratllades fetes amb algun element punxant, pintades i fins i tot alguna puntada de peu han malmès diverses de les obres d’art que conformen el Passeig de les Cultures de Tortosa, als peus del castell de la Suda de la ciutat.

Les imatges, creades pel reconegut il·lustrador roquetenc Ignasi Blanch, se centren en un seguit de personatges de la història de Tortosa que permeten fer un viatge al llarg dels més de 2.000 anys de la ciutat.

La Policia Local investiga aquests actes vandàlics que han afectat, amb major o menor mesura, la desena de conjunts escultòrics instal·lats al passeig de Ronda i que suposen un atac al patrimoni artístic de la ciutat.

Els fets concretament han tingut especial afectació al dibuix que evoca la figura de Menahem Ben Saruq, redactor del primer diccionari de gramàtica hebrea, al segle X.

Els actes vandàlics ja s’han posat en coneixement de l’autor de les obres, Ignasi Blanch, que s’ha mostrat profundament molest per la manca de sensibilitat dels brètols que han provocat els desperfectes. En aquest sentit, cal recordar que es tracta de peces úniques, fetes a mà directament per l’autor, i que, per tant, suposen un atac a obra artística original.

A hores d’ara, s’estudia com es podrà recuperar la integritat de les peces, així com les mesures que eviten que es torne a produir un cas com aquest, segons ha comunicat l’Ajuntament de Tortosa.

Les investigacions de la Policia Local fan una crida a la col·laboració ciutadana perquè, si té alguna dada, la facilite amb vista a localitzar i identificar els autors d’aquests denunciables fets.

Comentarios

Lea También