Veïns d’un bloc de lloguer social de Móra d'Ebre denuncien 4 mesos sense llum a l’escala

Els afectats estan cansats d’esperar perquè diuen que només els donen llargues. Alguns ja han marxat del bloc

03 noviembre 2018 17:48 | Actualizado a 08 noviembre 2018 11:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els veïns del bloc B de l’edifici situat al carrer Doctor Borràs número 6 de Móra d’Ebre denuncien que porten des del passat mes de juliol sense llum a les zones comunes del bloc, fet que impedeix que funcioni l’ascensor, així com  també la televisió. Les vivendes particulars, que són de lloguer, sí que compten amb subministrament elèctric, però l’escala es troba totalment a les fosques i suposa un perill per als veïns, tal i com ha pogut comprovar també el Diari.

Segons detalla un dels afectats, Pere Blázquez, que viu a l’edifici des del març de l’any 2014, l’empresa promotora Tacnansa va fer fallida, i finalment tot l’immoble va ser adjudicat al Banc Sabadell. Es tracta d’un edifici de lloguer social i l’entitat bancària ha subrogat els contractes existents als veïns de les diverses escales que conformen aquest bloc de pisos. Amb tot, també hi hauria alguns habitatges ocupats.

Segons ha pogut saber el Diari, la companyia elèctrica Endesa va tallar la llum de les zones comunes fa uns mesos, el passat dia 16 de juliol per impagament de l’anterior propietari de l’edifici, on en total hi ha una cinquantena de pisos.

Treballant «a fons»

Solvia, empresa immobiliària que gestiona la propietat del Banc Sabadell, posa de relleu que des del juliol estan treballant a fons per tal de poder regularitzar la situació en la qual es troba l’immoble i que totes les escales comptin novament amb tots els serveis a les zones comunes.

«En la majoria de les escales ja hi ha llum, però en la B ens hem trobat que la companyia elèctrica ens ha demanat un document addicional i això ha acabat retardant tot el procés», remarquen fonts de l’empresa, que afegeixen també que ja s’han donat els passos previs que eren necessaris, com ara constituir una comunitat de propietaris i comptar amb un administrador de la finca.

En uns deu dies

Així, afirmen que la situació es podria normalitzar en un termini aproximat de deu dies, tot i que admeten que dependrà novament de la companyia elèctrica. «Ens vam trobar un immoble amb una situació precària sobrevinguda i treballem a fons per solucionar-ho el més aviat possible», diuen. 

Però els veïns es mostren escèptics i alguns, de fet, fins i tot han començat a marxar del bloc, segons explica també Blázquez al Diari. Ell té problemes de visió i ha caigut dos cops per l’escala, per on ha de pujar i baixar cada dia utilitzant la llanterna del seu telèfon mòbil. En una de les ocasions en què va caure va haver de ser atès a urgències de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre. 

«Hi ha famílies amb nens petits que han de pujar el cotxet del nadó a peu i sense llum. La situació és insostenible»

«Hi ha famílies amb nens petits que han de pujar el cotxet del nadó a peu i sense llum, estem en una situació insostenible i fa massa temps que ens donen llargues», afirma aquest veí de Móra d’Ebre. 

Alguns dels veïns van portar el cas a la mediació de Consum, al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, però segons es detalla en un document que se li ha lliurat a Blázquez, aquest expedient s’ha tancat sense resultats i ara només queda una opció, la de recórrer per la via judicial. En aquest sentit, aquest veí preveu presentar una denúncia al jutjat de Gandesa en els propers dies. «Estem cansats d’esperar. Ens diuen que tot se solucionarà en poc temps i portem així quatre mesos», denuncia al Diari. 

Comentarios
Multimedia Diari