Viajar a Barcelona saldrá gratis si el tren se retrasa más de 7 minutos

La mesura anunciada per la Generalitat entraràen vigor el proper dilluns, 12 de setembre, i vol compensar l´augment del temps de trajecte en una mitjana de 8 minuts per ´garantir´ la puntualitat

19 mayo 2017 18:17 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els soferts usuaris de la línia de Rodalies R-16 (Tortosa-Tarragona-Estació de França) podran demanar la devolució exprés del seu bitllet a partir dels 7 minuts de retard en el seu trajecte, davant dels 15 minuts fixats fins ara.

La mesura anunciada ahir pel Departament de Territori i Sostenibilitat entrarà en vigor el proper dilluns, 12 de setembre, i es mantindrà en els temps fins a la recuperació dels temps de viatge.

La modificació dóna resposta a la decisió d’ADIF i Renfe de modificar els horaris de la línia de rodalies per amagar els retards crònics a la línia, de 32 minuts de mitjana al juny i 25 minuts de mitjana el passat mes de juliol. Uns retards provocats per nombrosos deficiències al llarg de la línia que la Generalitat exigeix es reparin en celeritat.

La modificació d’horaris ha suposat l’augment del temps del trajecte en una mitjana de 8 minut per garantir, a priori, la puntualitat als usuaris. De fet, el Govern només ha acceptat la modificació a canvi d’un seguit de compromisos de millora de la línia: obres immediates a l’estació de França per eliminar la limitació horària que s’hi produeix, la inauguració a l’octubre del nou enclavament a Mont-roig del Camp i el desdoblament de la línia entre l’Hospitalet de l’Infant i Tarragona.

 

L’opinió dels usuaris

Usuaris de la R-16 consultats ahir pel Diari a Tortosa van rebre la mesura de manera positiva encara que ho consideren secundari davant la principal reivindicació, que els trens arribin puntuals. «Molt bé el canvi de la de- volució exprés però el que han fer és que els trens arribin a l’hora», expressava el tortosí Fran Muria. «Sóc usuari habitual de la línia Tortosa-Barcelona i la puntualitat és vergonyosa. He patit retards de fins a dues hores i mitja», conclou.

La tortosina Mercè Franco ha viatjat sovint els últims mesos de Tortosa i Tarragona. En el seu cas mai ha utilitzat la devolució exprés tot i que patit nombrosos retards. «Un dels últims viatges vam estar aturats tres cops, a l’Aldea, l’Ampolla i Mont-roig del Camp», lamenta. Franco considera adequat l’estat del combois però, com la resta, critica la manca de puntualitat. De la mateixa manera s’expressa la jove Mireia Florejachs, que també ha patit retards de 90 minuts.

Comentarios
Multimedia Diari