Vinaròs, Alcanar i Ulldecona coordinen les seves policies locals

Al novembre està previst que signen un protocol de treball, al qual també es podria incorporar la Sénia

23 septiembre 2020 09:10 | Actualizado a 24 septiembre 2020 09:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Vinaròs (Baix Maestrat), Alcanar i Ulldecona (Montsià) crearan una mesa de coordinació de les seves respectives policies locals. Així ho van acordar els alcaldes dels respectius municipis en una trobada ahir a Vinaròs. Aquestes poblacions limítrofes a banda i banda del riu Sénia, amb unes problemàtiques comunes, ja mantenen una col·laboració estreta en matèria de seguretat, però en aquesta reunió es va acordar enfortir encara més aquesta feina conjunta amb la signatura d’un protocol de treball, que es firmarà en la propera reunió prevista al mes de novembre a Ulldecona i on també es preveu que s’hi pugue incorporar l’Ajuntament de La Sénia. Es vol intensificar així la comunicació i cooperació entre els cossos de seguretat, a més de poder coordinar accions conjuntes, com ara controls en les zones limítrofes.

L’alcalde vinarossenc Guillem Alsina, el canareu Joan Roig i la ulldeconenca Núria Ventura també van abordar d’altres temes comuns com les carreteres, el camins rurals o la posada en valor del riu Sénia com actiu mediambiental i turístic.

En aquest sentit, l’amfitrió de la cimera, Guillem Alsina, va informar els altres dos alcaldes de les obres que el govern de l’Estat iniciarà el proper mes de novembre, de millora de la carretera Nacional 238, que connecta Vinaròs amb Alcanar i Ulldecona, en el tram entre l’accés a l’autopista AP-7 i la rotonda de l’N-340. Es tracta d’una via estreta, sense vorals i amb el ferm en mal estat, de la que fa anys que es demana una millora integral. L’actuació té un període d’execució de 30 mesos i un pressupost de 15,4 milions d’euros. Segons va detallar Alsina, actualment ja estan en marxa els treballs previs topogràfics i s’estan analitzant les afectacions en finques, arbres i infraestructures de regadiu.

L’alcalde de Vinaròs va destacar que «no existeix frontera entre els municipis» perquè són molts els veïns que cada dia es traslladen d’una localitat a l’altra per motius laborals, familiars o d’oci.

En aquest sentit, insistia que «aquesta primera trobada ha servit per a posar en comú les necessitats de cada municipi i sobretot treballar de forma conjunta entre els tres ajuntaments per millorar la qualitat de vida de les persones».

Per la seua banda, l’alcaldesa d’Ulldecona va posar de relleu que la reunió era necessària «per a intensificar les relacions entre els municipis i augmentar la coordinació de la Policia Local per a garantir la seguretat de la ciutadania, especialment en l’àmbit rural». «Tot i ser pobles limítrofes que pertanyen a diferents comunitats autònomes, és fonamental aquesta col·laboració constant entre els cossos de seguretat», remarcà.

L’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, va agrair la feina de les policies locals, en especial durant la pandèmia, i va assenyalar que «el riu Sénia no ha de ser cap frontera, sinó un nexe d’unió entre les tres localitats per a reivindicar de forma conjunta les principals necessitats del territori».

Comentarios
Multimedia Diari