Acció Climàtica inverteix 150.000 euros en camins afectats pels aiguats

Permetran recuperar gairebé 14 kilòmetres amb l’objectiu que puguin estar enllestits per a l’inici de la campanya dels cítrics

| Actualizado a 06 octubre 2021 08:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural han engegat els treballs de redistribució de les terres i grave, reobertura de desguassos, construcció d’esculleres i formigonat per arranjar els camins ramaders o lligallos i accessos a finques afectats pels aiguats de l’1 de setembre als municipis d’Alcanar i Ulldecona. 

Els aiguats del dia 1 de setembre van tenir gran impacte a nivell d’afectació de camins veïnals d’accés a finques i el Departament va adquirir el compromís d’emprendre la seva reparació per assegurar-ne la seva transibilitat per a l’inici de la collita dels cítrics.

En aquest sentit, aquestes actuacions, que tenen una durada aproximada d’un mes i compten amb una inversió de 150.000 euros, permetran recuperar gairebé 14 kilòmetres de 10 lligallos malmesos amb l’objectiu que puguin estar enllestits per a l’inici de la campanya dels cítrics.
En la valoració de danys de tots aquells vials que coincideixen amb lligallos, s’han diferenciat aquells vials que presenten danys superficials que no impedeixin el trànsit rodat segur amb vehicles utilitaris, dels que no cal una actuació ja que els mateixos veïns o altres administracions han realitzat unes primeres actuacions d’urgència; i d’altres vials que presenten danys importants, que la circulació es compromesa o impossible i que cal un actuació important per poder garantir la normal activitat.

Interpel·lació al Senat
D'altra banda, el senador republicà Josep Rufà va interpel·lar ahir al ple del Senat al Ministre d’Interior Fernando Grande-Marlaska sobre els aiguats. El senador va exposar la devastació que van causar les precipitacions a l’Ebre i Baix Maestrat. «La zona zero de l’emergència climàtica de la península són les Terres de l’Ebre. La devastació provocada és continuada a les Terres de l’Ebre, i s’hi suma a un Delta que ja està agonitzant». 

Rufà va demanar més ajudes per als municipis afectats, quan tot just fa pocs mesos van rebre les ajudes pels aiguats del 2018: «els ajuntaments s’estan endeutant per les conseqüències del canvi climàtic. Ells estan pagant per la manca de planificació de tots. Fins quan deixarem que els ajuntaments es posin a arranjar els danys i carreguin amb uns costos que no poden fer front? El territori necessita tot el recolzament institucional».

El ministre va respondre que tan aviat com el Govern compti amb una memòria precisa dels danys, hi ha «la voluntat de col·laborar amb les comunitats per adoptar mesures complementàries per culminar el paquet d’ajudes».

Comentarios
Multimedia Diari