‘Adoration’ i ‘Monos’, entre les apostes de mónFILMAT

El certamen serà la primera activitat amb públic de Lo Pati després del confinament i de les primeres projeccions presencials al territori

28 junio 2020 10:10 | Actualizado a 14 julio 2020 09:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

«Busquem pel·lícules en què el paisatge tingui un pes primordial en l’acció i apostem per combinar els films que ens són geogràficament propers, amb d’altres d’internacionals». Amb aquestes paraules, Xavier Miró, programador del Festival Internacional de Cinema i Paisatge mónFILMAT, descriu la filosofia del certamen a l’hora de fer la selecció de les projeccions de l’edició 2020. Concretament, enguany s’han programat deu llargmetratges –quatre presencials i sis en línia– que es podran veure del 2 al 5 de juliol.

  • ‘Paradís pintat’ - (Catalunya, 2019-60’). Elisenda Trilla. Film inaugural. Dijous, 2 de juliol a les 22 hores.
  • ‘Adoration’ - (Bèlgica-França, 2019-98’). Fabrice Du Welz. Divendres, 3 de juliol a les 22 hores.
Així doncs, el certamen, que impulsa Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre, ja té a punt la cinquena edició. El festival s’ha adaptat a la fase de represa post-confinament per la Covid-19. Així, una part de les projeccions es faran de forma virtual (a través de la plataforma Festhome) i les altres de forma presencial a l’aire lliure, a la plaça del Centre d’Art Lo Pati.

  • ‘Cuando ellos se fueron’ - (Equador, 2019-62’). Verónica Haro. 4 de juliol a les 22 hores. 
  • ‘La Inocencia’ - (Espanya, 2019-92’). Lucía Alemany. Film de cloenda. 5 de juliol a les 22 hores.
De fet, mónFILMAT serà la primera activitat presencial que es fa a Lo Pati des de l’esclat de la pandèmia. També serà una de les primeres ocasions per veure cinema de manera col·lectiva a les Terres de l’Ebre. «Durant el confinament hem vist molt de cinema a casa, però ara ens podrem retrobar per reflexionar i aportar diferents punts de vista sobre allò que hem vist. Compartir l’experiència de veure una pel·lícula és una de les singularitats principals de mónFILMAT i és important mantenir-la», apunta Aida Boix, directora de Lo Pati.

 

Treballs vinculats al territori

Una de les apostes de la programació del festival són els treballs vinculats al territori, un aspecte que tindrà un pes molt important en l’edició d’enguany, ja que els dos llargmetratges que s’han triat per inaugurar i cloure el certamen són Paradís pintat, el documental d’Elisenda Trilla, sobre la pallassa Pepa Plana; i La Inocencia, l’òpera prima de Lucia Alemany filmada al seu poble natal, Traiguera (Baix Maestrat). Totes dues es projectaran amb públic a la plaça de Lo Pati i comptaran amb la presència d’alguns dels protagonistes i creadors.

  • ‘Niños somos todos’ - (Catalunya, 2019-95’). Sergio Cameron. En línia el 3 de juliol.
  • ‘Monos’ - (Colòmbia, 2019-102’). Alejandro Landes. En línia el 4 de juliol.
Les altres dues projeccions presencials són la belga-francesa Adoration, de Fabrice Du Welz, inèdita a les sales del país; i l’equatoriana Cuando ellos se fueron, de Veronica Haro, Premi millor llargmetratge documental en el Festival Kunturñawi 2019.

La resta de títols programats es podran veure en línia: Los lobos (Mèxic, 2019), de Samuel Kishi; Monos (Colòmbia, 2019) d’Alejandro Landes; El huevo del dinosaurio (Mongòlia, 2019) de Wang Quan’an; Niños somos todos (Catalunya, 2019) de Sergio Cameron; i finalment Lo que arde (Espanya, 2019), d’Oliver Laxe.

  • 'El huevo del dinosaurio’ - (Mongòlia, 2019-100’). Wang Quan’an. En línia el 4 de juliol.
  • ‘Jacob, Mimi i els gossos del barri’, ‘Los lobos’ i ‘Lo que arde’. Edmunds Jansons, Samuel Kishi i Samuel Kishi. En línia el 5 de juliol.
En aquesta edició de festival mónFILMAT 2020 també es manté l’oferta adreçada al públic infantil i juvenil, amb la projecció també virtual de Jacob, Mimi i els gossos del barri (Letònia-Polònia, 2019) d’Edmunds Jansons, un film d’animació que tracta de forma distesa i trepidant la xacra de la gentrificació. Tampoc hi faltaran les projeccions de curtmetratges, una vintena repartits en tres sessions temàtiques.

La primera és mónANIMAT, una selecció de curtmetratges d’animació que aborden futurs distòpics i realitats paral·leles. La segona sessió, recull curts que parlen de les complexes relacions entre les persones; i finalment, en la tercera sessió s’han seleccionat curtmetratges que tenen una certa essència retrospectiva i miren al passat.

Comentarios
Multimedia Diari