Així comença la temporada taurina a les Terres de l'Ebre

L’Ampolla i els Lligallos, a Camarles, són els primers pobles en recuperar els bous en recintes amb aforament limitat

27 junio 2021 06:10 | Actualizado a 27 junio 2021 06:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després de més d’un any sense correbous a les Terres de l’Ebre, d’acord amb la suspensió de les festes populars arran de la pandèmia, els aficionats taurins ebrencs han pogut assistir als espectacles de les places portàtils de l’Ampolla i els Lligallos (Camarles). Es tracta d’instal·lacions prefabricades amb grades metàl·liques, que algunes places com ara l’Ampolla ja havien implantat des de fa uns sis anys (amb sistema de pagament). Però aquest no és el fet habitual, ja que la majoria de places estan formades per estructures o cadafals que munten els aficionats i ajuntaments.

Així, aquesta fórmula és la que hauran d’habilitar tots els pobles que vulguin fer bous per festes majors aquest 2021. D’aquesta manera hi pot haver control d’accés i aforament,ús de mascareta i la distància entre les persones que no són grups de convivència (a les grades s’han de mantenir perquè és un acte amb possible aglomeració de gent), presa de temperatura o higiene de mans. Pel que fa a la plaça pròpiament dita, l’accés es limita a 45 aficionats que han fet la petició prèvia i correran el bou, a banda de ramaders i membres de comissions taurines que és preceptiu que hi siguen.

A l’Ampolla ja s’han fet un concurs de retalladors i de ramaderies, així com dues tardes de bous. Aquesta tarda es farà el darrer passi de les festes majors de Sant Joan, però la plaça es mantindrà a l’avinguda Comunitat Valenciana per tornar a fer correbous el 17 i 18 de juliol, per la Verge del Carme.

L’alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa, destaca que fins al moment totes aquestes mesures s’han complert en general baix i dalt de la plaça, on hi ha un aforament màxim de 470 persones. «Estem satisfets de com està funcionant tot», comenta al Diari.

Aquest cap de setmana s’hi han sumat les festes dels LLigallos a Camarles, també al Delta de l’Ebre, amb dues tardes de bous i un concurs d’emboladors, entre d’altres activitats programades per l’Ajuntament de Camarles, la comissió de bous i la Penya Mai Acabem.

Entre els propers municipis que preveuen instal·lar una plaça portàtil hi ha Santa Bàrbara, segons apunten al Diari des de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre. L’entitat ha treballat el darrer any, en coordinació amb els ajuntaments, per poder recuperar ara els bous, tot i que només els de plaça, ja que als capllaçats i de carrer no es poden garantir les distàncies.

Des de l’Agrupació de Penyes i Comissions també celebren «com s’han desenvolupat aquestos primers actes taurins, després de la paralització de tot el sector», detalla el president, Santi Albiol. Així, a l’Ampolla «hi ha hagut unes bones entrades, amb molt interès per part dels aficionats», remarca. «Des de la nostra entitat agraïm l’esforç i compromís de tots els pobles que han programat i estant programant festes amb bous, perquè d’aquesta manera estem demostrant que amb la posada en marxa dels actes, poc a poc retornem a la normalitat i alhora estem posant en pràctica allò pel qual hem estat treballant tant de temps». «Estàvem convençuts es podrien organitzar festes amb bous segures, com tot el món de la cultura en general; i així està sent»; afegeixen des de l’Agrupació de Penyes i Comissions, satisfets perquè poc a poc són més els municipis que es decideixin a recuperar els actes.

Comentarios
Multimedia Diari