Alcaldes del Montsià demanen reduir l’activitat i les interaccions socials

Amposta posa l’antiga residència d’avis a disposició de Salut i la Ràpita tanca la piscina, la biblioteca i el museu

22 enero 2021 16:59 | Actualizado a 22 enero 2021 17:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els alcaldes dels municipis amb més població del Montsià, Amposta, Sant Carles de la Ràpita i Alcanar, van comparèixer aquest divendres de manera conjunta per fer una crida a la ciutadania de la comarca perquè redueixi al mínim les activitats i les interaccions socials, pel preocupant avenç de la pandèmia i el tensionament dels centres hospitalaris.  
L’alcalde d’Alcanar i president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Roig, va alertar de  la crescuda sostinguda de les persones positives per Covid-19 a la comarca, «fet que obliga més que mai a seguir les recomanacions sanitàries, complir les restriccions i evitar al màxim les interaccions socials». Alcanar és un dels municipis limítrofs amb el País Valencià, on també es viu una situació complicada actualment per la pandèmia. En aquest sentit, es reforçaran els controls de pas entre els dos territoris de Policia Local i Mossos d’Esquadra. 
A Sant Carles de la Ràpita, l’Ajuntament ha decidit tancar els últims equipaments que quedaven oberts, com són el Museu de la Mar de l’Ebre, la Biblioteca i la Piscina Municipal. Des de fa unes setmanes, ja no es fan activitats culturals i es va suspendre el mercat setmanal a l’aire lliure dels dissabtes. «Ara el més important és tallar relacions socials, sortir de casa només per allò que sigue necessari. Deixem per més avant les trobades amb la gent que estimem. Sabem que la ciutadania està cansada, i el teixit econòmic trinxat, però cal fer un últim esforç», apuntà l’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós. En aquest municipi, el risc de rebrot se situa per sobre dels 2.000 punts. 
Per la seva banda, l’Ajuntament d’Amposta ha tornat a posar a disposició del Departament de Salut l’antiga residència d’avis, perquè aculli pacients covid de poca gravetat però que requereixin ingrés. Es tracta de la tercera vegada que el Consistori posa a punt les instal·lacions. Fins ara no s’havien hagut d’utilitzar, però tot apunta a què en aquesta tercera onada sí que s’hauran de fer servir. Pel que fa a l’Hospital Comarcal d’Amposta, s’han aturat les intervencions quirúrgiques que suposin ingrés. 
L’alcalde de la capital del Montsià, Adam Tomàs, va incidir en el «fet paradoxal» que suposa «que  estem al principi del final, a les portes que tot això acabe amb l’arribada de les vacunes, però al territori ens trobem en la pitjor situació a nivell de dades que hem tingut des de l’inici de la pandèmia». 

Comentarios
Multimedia Diari