Alcanar: els propietaris de Turov reclamen danys morals

Presenten una quinzena de reclamacions patrimonials a l‘Ajuntament, que té pendent encara l’enderroc del complex

12 enero 2019 13:20 | Actualizado a 15 enero 2019 11:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una quinzena de propietaris afectats per l’enderrocament dels apartaments il·legals de la promotora Turov a Alcanar Platja ha presentat reclamacions de responsabilitat per danys patrimonials i també morals a l’Ajuntament d’Alcanar.

Segons ha explicat a l’ACN l’advocat dels propietaris, Llorenç Cortadella, a més de les pèrdues patrimonials que la decisió judicial d’enderrocar els 28 habitatges els ha generat, els seus clients també volen que se’ls compensi pel «patiment» i els trastorns emocionals causats per aquesta situació.

L’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, ha confirmat que el consistori té sobre la taula aquestes peticions i està sol·licitant documentació per respondre a les demandes. L’Ajuntament espera encara diverses autoritzacions judicials per complir l’ordre d’enderrocament.

Després que la mateixa promotora Turov, en procés de liquidació, rebés de l’Ajuntament el passat mes d’agost la segona meitat de la indemnització d’1,07 milions d’euros pels vuit apartaments que tenia en propietat, la resta de propietaris particulars ha seguit el mateix camí. A més, han afegit a la seva reclamació l’element dels danys morals. 

«És difícil de quantificar però fàcil de conceptualitzar: és el patiment interior que aquesta situació genera. En alguns casos, pot ser greu i pot portar gent a tractament psiquiàtric perquè s’han ensorrat davant la possibilitat de quedar-se sense el seu habitatge habitual i la incertesa d’haver de comprar-ne un altre o buscar un lloc per viure», relata Cortadella.

A aquestes situacions, recorda, s’hi afegeix la de gent propietaris que hi tenien una segona residència, «on pot tenir records de molts estius passats». «Això és un patiment, també és un dany. El Tribunal Suprem reconeix que és difícil de quantificar-los, però això no elimina el dret de cobrar-los», afegeix.

La representació legal dels propietaris ha situat aquest dany moral, seguint el criteri establert pel mateix Tribunal Suprem, entre el 30% del valor de la reclamació patrimonial establerta en la taxació de cadascun dels afectats, principalment en els casos que l’apartament era l’habitatge habitual, i un 10%, per als de menor afectació, com el cas de segones residències.

Comentarios
Multimedia Diari