Aldover tindrà punts oficials d’alimentació per a gats de carrer

Una veïna ha denunciat «l’enverinament» d’una quinzena d’animals a la població

13 diciembre 2020 09:58 | Actualizado a 13 diciembre 2020 10:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una veïna d’Aldover ha denunciat al Diari l’enverinament de fins a una quinzena de gats que han aparegut les darreres setmanes morts amb el rostre i cos brutalment afectats per alguna classe de verí. 

El mateix Ajuntament d’Aldover va emetre un ban informant dels presumptes casos d’enverinament i per tal que els veïns tinguessen cura de les seues mascotes si sortien al carrer.

«Fins i tot a alguns els he vist en el moment de morir», explica indignada la veïna Mònica Miralles. Ella va alertar als Mossos d’Esquadra, als Agents Rurals i al Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil. 

Agents dels Mossos van personar-se al lloc dels fets, però expliquen que per confirmar-se l’enverinament cal fer una necròpsia de l’animal, a càrrec de l’Ajuntament.

Malgrat que aquests suposats enverinaments no estiguen confirmats, cal recordar que els gats són animals protegits per la Llei de protecció dels animals de la Generalitat. El seu enverinament pot comportar una sanció de fins a 20.000 euros i, fins i tot, pot estar castigat amb pena de presó. A més a més, deixar verí al carrer és també un atemptat contra la salut pública.

L’alcaldessa d’Aldover Rosalia Pegueroles explica que en els darrers dies sí que ha hagut un increment de gats apareguts morts però que l’enverinament no està confirmat. «Tenim un conveni amb la protectora ARCA i la nostra voluntat és fer un control de colònies, establir els dos punts que hi ha al poble, on uns veïns alimenten els gats, de forma oficial. S’explicarà a aquestes persones com ho han de fer per tal que siguen sempre aquestes persones i prou», detalla. «En un futur també es podran esterilitzar els animals per controlar-los». 

Les entitats animalistes recorden la importància d’esterilitzar els animals per evitar cadellades no desitjades i, en conseqüència, animals que poden acabar malvivint. Es tracta d’un acte de responsabilitat ciutadana.

Comentarios
Multimedia Diari