Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Amposta i la Ràpita reclamen a l’Estat la millora dels accessos de l’N-340

El Ministeri de Transports i Mobilitat es compromet a licitar l’execució de l’obra a la capital del Montsià abans d’acabar l’any

| Actualizado a 25 mayo 2022 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Els alcaldes d’Amposta i la Ràpita reclamen a l’Estat la millora dels accessos de l’N-340 en aquests dos municipis del Montsià.

L’Estat té des de l’any 2014 un projecte de millora dels accessos de l’N-340 a l’alçada d’Amposta, que compta amb un pressupost de 1,8 milions d’euros. ERC va incorporar una esmena als darrers pressupostos per tirar endavant aquest projecte i es va acceptar, com explica al Diari l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs. «Reclamem que es face efectiu», expressa. Aquesta millora és una reivindicació de fa molts anys de la capital del Montsià. En una reunió recent amb el secretari d’Estat d’Infraestructures, Xavier Flores, es va comunicar que ara és necessari fer una actualització de preus a causa de l’encariment dels materials actuals. «Però ens van dir que hi ha el compromís de licitar-lo a finals d’aquest any, per fer-ne l’execució durant l’any 2023. Les obres durarien un any o dos ja que es tracta d’una obra important», valora Tomàs.

El projecte consistiria en dos rotondes (una a cada costat res més creuar el pont sobre l’Ebre) que reordenarien tot l’espai i millorarien la connexió de l’N-340 amb les altres vies amb les quals conflueix, la de la Ràpita TV-3408 (de la Diputació de Tarragona) i la de Sant Jaume d’Enveja TV-3405 (de la Generalitat).

Avui en dia la comarca del Montsià encara no disposa d’un accés a l’autopista AP-7, i és per això que el batlle ampostí recorda que l’N-340 segueix sent molt usada a diari pels veïns dels municipis. «També vam reclamar que es millorés el ferm de l’N-340 entre Amposta i Alcanar i van adquirir el compromís d’estudiar-ho», expressa Tomàs.

En el cas de la Ràpita l’alcalde del municipi, Josep Caparrós, explica al Diari que a l’N-340 hi ha projectada una rotonda per l’Estat que ha de connectar amb la nova carretera TV-3406 que està fent la Generalitat. Aquest és un projecte superior amb diferents rotondes al llarg de la via, per la qual cosa requerirà que siga tècnicament segregat, de forma que fins a l’any 2023 no s’hi podrà actuar.

«És un projecte del Ministeri de fa anys i reclamem que siga una realitat. Aquesta obra connectaria l’entrada nord-est del poble amb l’N-340 i acabaria generant una transformació a l’hora d’accedir a la Ràpita», declara. «Ens han comunicat que s’estudiarà i d’aquí un temps en tornarem a parlar per tal de poder concretar un calendari».

ERC pressiona l’Estat

Fa pocs dies l’alcalde d’Amposta Adam Tomàs, amb la diputada al Congrés Norma Pujol i la senadora Vanesa Callau es van reunir a Madrid amb el secretari d’Estat d’Infraestructures, Xavier Flores, i el director general de Carreteres, Javier Herrero, amb l’objectiu de fer seguiment dels projectes. A més dels accessos a Amposta i la Ràpita ERC també va demanar l’actualització de la Declaració d’Impacte Ambiental de la variant de Gandesa, que porta caducada des de l’any 2012. «L’any 2018 el ministeri de Foment es va comprometre amb el senador Miquel Aubà a actualitzar la Declaració d’Impacte Ambiental, l’any 2020 també ho van fer el secretari general de Transports i el director general de Carreteres, però malgrat els compromisos, no s’ha fet res al respecte», va expressar Pujol.

Comentarios
Multimedia Diari