Amposta incrementa l’IBI i regula la taxa d’escombraries

El Ple aprova les ordenances fiscals del 2021 i també dona llum verda a la creació de la taxa de manteniment del cementeri, per ampliar-lo

27 octubre 2020 10:30 | Actualizado a 11 noviembre 2020 16:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Ple d’aquest mes d’octubre, celebrat telemàticament ahir al vespre a l’Ajuntament d’Amposta, va aprovar les ordenances fiscals del 2021, que en termes generals preveuen una reestructuració fiscal amb un increment de 0,05 punts del tipus impositiu de l’IBI, l’actualització de la taxa d’escombraries, i la creació de la taxa de manteniment del cementeri o l’increment de la taxa de concessió dels nínxols.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha defensat la necessitat d’aquesta modificació tot recordant que «en els últims cinc anys hi hagut una baixada important d’impostos i taxes com el de l’IBI, la via pública o la plusvàlua, entre d’altres. Això ha suposat que en els últims 5 anys l’Ajuntament hagi ingressat prop de 4,3 milions d’euros menys», afegeix Tomàs.

«En aquell moment vam poder fer aquesta baixada, però ara hem de ser conscients que cal fer aquesta reestructuració fiscal i solucionar mancances detectades en els anàlisis de les ordenances», diu l’alcalde. «Per exemple, en la taxa d’escombraries, es va detectar que el Mercat Municipal i el mercat ambulant o algunes empreses no pagaven cap tipus de taxa d’escombraries o d’altres que el cost de la gestió de residus per a l’Ajuntament suposa 15.000 euros de despesa i l’empresa, en canvi, només en pagava 1.000», defensa Tomàs. «A més, Amposta tampoc paga taxa de manteniment de nínxols i això és una anomalia.

Així, hi ha un increment dels tipus impositius (per sota d’aquells que hi havia al 2015): en IBI urbà: del 0,85 al 0,9 punts; i en IBI rústic: del 0,7 al 0,8 punts. La taxa d’escombraries ara té una tarifa bàsica de 100 euros, però s’inclouen coeficients correctors a les tarifes d’habitatge per incrementar-les en funció del número de persones de la unitat familiar. També hi ha una actualització de les taxes d’adquisició de les concessions a 50 anys del cementeri. El nínxol, entre 900 i 1.000 euros i el columbari, 400.

Comentarios
Multimedia Diari