Amposta oferirà atenció dental a persones amb pocs recursos

L’Ajuntament de la capital del Montsià aprovarà divendres un pressupost de 28,5 milions d’euros per a l’any que ve, un 33 per cent superior al d’enguany i amb un milió per a inversions

18 diciembre 2019 10:20 | Actualizado a 19 diciembre 2019 11:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Amposta posarà en marxa l’any que ve un projecte social pilot amb Creu Roja, per proporcionar assistència odontològica bàsica de qualitat a pacients que, arran de la seva situació socioeconòmica, no hi tenen accés per cap altra via. L’Ajuntament i Creu Roja hi destinaran aquest primer any 6.000 euros cadascú. El pla compta amb la col·laboració de professionals en odontologia del municipi i esperen incorporar-hi també una fundació bancària.

Aquesta és una de les iniciatives incloses en el projecte de pressupost municipal per al 2020, que aprovarà aquest divendres el govern amb majoria absoluta d’Esquerra d’Amposta. Uns comptes que pugen fins als 28,5 milions d’euros i que arriben als 48 milions amb el pressupost consolidat que inclou l’Hospital Comarcal i el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre.

El pressupost de l’Ajuntament creix un 33,29 per cent respecte al d’aquest any, degut en bona mesura a la concertació d’un préstec de 5 milions d’euros que l’Ajuntament traspassarà posteriorment a la Fussmont, la fundació que gestiona la residència d’avis d’Amposta.

Els comptes destinen un milió d’euros a inversions. Entre les principals partides d’aquest àmbit hi ha els 515.000 euros per a enllumenat (quarta fase d’un projecte de més de 3 milions d’euros que compta amb un ajut Feder), la substitució i millora del clavegueram (200.000 euros), amb especial incidència al barri del Grau; l’eliminació de barreres arquitectòniques (48.000 euros), i l’arranjament de dos habitatges socials (36.000 euros). A aquesta xifra cal sumar els 80.000 euros que es destinaran als convenis per a l’impuls del projecte d’habitatge social a la ciutat, on l’Ajuntament compta ja amb un parc de 120 pisos.

En l’àmbit social, cal destacar també que el Consistori participarà en un projecte d’impuls a la inserció laboral a nivell de la comarca del Montsià, amb IDFO, Fussmont i la Fundació Ulldecona, que compta amb un pressupost de 190.000 euros.

Carretera de Poble Nou

El pressupost d’Amposta per a l’any vinent inclou també una partida de 30.000 euros per a l’arranjament de la carretera de Poble Nou del Delta. L’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, amb més tram de la via, hi destinarà 50.000 euros.

D’aquesta manera, segons Adam Tomàs, els dos consistoris es comprometen a millorar els punts que es troben en mal estat, a l’espera de l’aprovació del pla zonal de carreteres i que la Diputació pugui executar la millora integral de la via. «Calculem que falten almenys dos anys perquè la Diputació pugui emprendre aquest important projecte, i abans cal posar a punt els trams en mal estat», comenta l’alcalde d’Amposta.

Cal recordar que la millora de la via és una llarga demanda dels veïns de Poble Nou del Delta i del sector turístic de la zona, que es va fer visible recentment amb una marxa lenta de vehicles reivindicativa.

8 milions en el global d’obres

Les inversions previstes per a l’any que ve se sumen als projectes engegats o en licitació, el que segons l’alcalde, suposarà una inversió global durant el 2020 a la ciutat de 8 milions. Entre aquestes actuacions hi ha la reforma de l’edifici de l’Antic Sindicat o la rehabilitació de l’església de Poble Nou.

Comentarios
Multimedia Diari