Amposta tindrà un nou immoble d’habitatge social on podran viure 14 famílies

L’edifici, situat al carrer Muntells, l’ha comprat la Fundació Hàbitat III mitjançant un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament d’Amposta

17 diciembre 2019 10:40 | Actualizado a 18 diciembre 2019 13:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Amposta es reafirma com a un dels municipis amb més habitatges socials de les Terres de l’Ebre. La capital del Montsià va signar aquest dilluns un conveni amb la Fundació Hàbitat III per comprar un edifici destinat a l’habitatge social i on podràn viure un total de 14 famílies.

«Som el municipi de les Terres de l’Ebre, i possiblement del Camp de Tarragona, que està liderant els projectes d’habitatge social», va indicar l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, qui afegia també que «aquesta signatura és històrica i volem incorporar una nova manera de fer lloguer públic a la ciutat».

L’edifici, que està situat al carrer Muntells, compta amb 12 pisos i 2 àtics de diferents dimensions i característiques. Els pisos estaran disponibles dintre d’uns tres mesos, després que es realitzin les comprovacions i els arranjaments corresponents. D’altra banda, l’accés a aquest tipus d’habitatge va lligat a la renda i a la unitat familiar i per poder optar a l’oferta s’ha d’estar inscrit als Serveis Socials de l’Ajuntament. Des del consistori també s’ha volgut concretar que, a hores d’ara, ja hi ha una llista d’espera on consten les persones que van quedar fora de l’anterior convocatòria d’habitatges socials.

Actualment a Amposta hi ha més de 100 habitatges socials, entre ells els 16 pisos del nucli antic destinats a l’emancipació juvenil i els 65 pisos del carrer de la República. «El fet d’haver generat l’oferta d’habitatge públic ha fet sorgir la demanda, per això hem pogut veure que hem de seguir treballant per una necessitat que és evident», indicava també Adam Tomàs.

Una fundació premiada

La compra de l’edifici anirà aquest cop a càrrec de Fundació Hàbitat III, tot i que després sí que en realitzaran una gestió conjunta amb el consistori. El director de la fundació, Xavier Mauri, va assenyalar que «aquest és el primer habitatge que Fundació Hàbitat III compra a les Terres de l’Ebre, però també el primer edifici complet que adquirim a Catalunya. I estem molt orgullosos de poder expandir-nos per tot el territori».

La Fundació Hàbitat III, que compta amb 500 pisos repartits per tot el país, ha rebut aquest mes de desembre el primer premi dels World Habitat Awards organitzats per l’ONU Habitat i l’Associació World Habitat, convertint-se en la primera institució espanyola que s’emporta el guardó en els 34 anys d’història del premi.

Comentarios
Multimedia Diari