Antonio Suárez: 'L’activitat del poble no para'

Entrevista a l'alcalde de Riba-roja d’Ebre. Festes majors adaptades. El municipi de la Ribera d’Ebre ha preparat un programa sense alguns dels actes habituals

| Actualizado a 20 agosto 2021 06:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El dilluns 23 comencen les festes de Riba-roja d’Ebre que, com en molts municipis, s’han hagut d’adaptar a la situació sanitària. El programa compta amb activitats infantils, espectacles d’arts en viu o cinema a la fresca, entre altres. Antonio Suárez, alcalde de la localitat, explica com seran i com ha anat l’activitat durant l’estiu.

Com heu adaptat les festes d’enguany a la situació epidemiològica?

Hem intentat respectar el programari que habitualment fèiem, però suprimint aquells actes on era molt difícil fer complir la normativa Covid i vetllant per la salut dels veïns. Només hi haurà actes de matí i de tarda fins a les 00.30 h. També hem hagut de suprimir actes més multitudinaris on resulta impossible controlar l’aforament, les entrades i sortides. En les cercaviles, habitualment comptàvem amb l’acompanyament dels capgrossos, però enguany això no està permès, no es permet acompanyar la banda de música. D’altra banda, als actes religiosos tampoc es poden fer les processons, per tant no podem treure la imatge del sant patró ni repartir el pa beneït.

Quines mesures de seguretat es prendran?

L’objectiu principal és preservar la salut de les persones. Durant els actes, a part de gel hidroalcohòlic, distància i mascareta prendrem la temperatura i controlarem l’aforament. No volíem estar un any més sense festa major. Volíem tenir una setmana, òbviament, amb una situació adaptada, que fos un punt de trobada entre tots els veïns del poble que viuen aquí i tots els que viuen fora.

Com han rebut els veïns de Riba-roja la celebració de les Festes Majors d’enguany?

Crec que la valoració general ha estat bona, però hi ha opinions de tota mena. Jo penso que són positives, perquè sortim de la virtualitat que va imperar l’any passat.

Les entrades de la majoria d’actes s’han esgotat en un dia...

M’agradaria demanar que siguem responsables i respectuosos. Hem demanat a la població que només s’apuntin a aquells actes als quals realment hagin d’anar. També hem comunicat que les places no ocupades quedaran lliures després de cinc minuts de l’inici de l’acte i les podran ocupar altres persones. Volem evitar allò que ha passat en altres pobles on no hi havia places i després molts espais quedaven buits.

A més de les festes, quines altres activitats s’estan fent?

Aquest cap de setmana hi ha els actes prefesta major, el concurs de pesca i un campionat de petanca. A final de mes hi haurà l’open de pàdel. Aquest estiu, des del consistori hem organitzat el casal municipal, Cultura va preparar la caminada de les llàgrimes de Sant Llorenç i també hem tingut un curset de natació. En general ha estat un estiu culturalment, potser, massa tranquil.

Quines actuacions s’han fet recentment també al poble?

Hi ha hagut un campus amb estudiants de la Universitat de Barcelona, que ha fet la segona campanya d’excavació d’un forn d’oli de ginebre. D’altra banda, hi ha hagut microactuacions que han permès la millora i accés al GR99 i Figot Tour, que és l’associació de senderisme de Riba-roja, també ha publicat una guia amb vuit rutes mapades via GPS. L’activitat del poble no para. Ara bé, molts actes no s’han pogut fer.

Llavors no s’ha de parar l’activitat del poble per la Covid?

Soc partidari d’intentar fer la vida el més normal possible, dintre del que cap. Hem de pensar que és una situació que no sabem quan acabarà. Hem de continuar vivint, treballant i gaudint de la vida.

Comentarios
Multimedia Diari