Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Anuncien la crescuda controlada dels embassaments de Mequinenza, Riba-roja i Flix

  Segons ha informat el ministeri, aquesta crescuda en el tram baix de l’Ebre es durà a terme per complir amb la garantia i manteniment dels cabals ecològics previstos en el Pla Hidrològic de l’Ebre

  04 mayo 2022 11:56 | Actualizado a 04 mayo 2022 11:59
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha anunciat aquest dimecres una crescuda controlada del sistema d’embassaments Mequinenza-Riba-roja-Flix (Ribera d’Ebre), que tindrà lloc demà des de Flix sota la tutela d’Endesa, gestora d’aquest embassament.

  Segons ha informat el ministeri, aquesta crescuda en el tram baix de l’Ebre es durà a terme per complir amb la garantia i manteniment dels cabals ecològics previstos en el Pla Hidrològic de l’Ebre, i s’emmarca dins de les accions del Projecte del Pla Hidrològic del tercer cicle del propi ministeri. Aquests desembassaments permeten, a més de mantenir els cabals ecològics, estudiar la terbolesa i la càrrega de sediments transportats en diverses seccions del riu, així com la composició fisicoquímica dels mateixos.

  Aquest any, com a novetat, tècnics de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), juntament amb els del Centre d’Estudis i Experimentació d’Obres Públiques (CEDEX) i de les Universitats Politècniques de Madrid i Catalunya i de la Universitat de València, amb el suport del satèl·lit Sentinel-2, estudiaran el transport de sediments.

  L’avinguda controlada assolirà una punta de 1.200 metres cúbics per segon poc abans de les 9 hores i es mantindrà durant gairebé cinc hores.

  Comentarios
  Multimedia Diari