Arrenca el Jota Campus, enguany dedicat a Ovidi Montllor

L’escola d’estiu i música d’arrel i cultura popular redueix l’oferta per la Covid-19

29 julio 2020 08:30 | Actualizado a 29 julio 2020 08:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Jota Campus, l’escola d’estiu de música d’arrel i cultura popular, s’ha encetat aquesta setmana a Poble Nou del Delta (Montsià). Enguany per la pandèmia, l’organització ha reduït l’oferta formativa a 4 cursos al matí i 3 tallers a la tarda, el que suposa un 40% menys de participants. Les inscripcions estan completes en un any marcat per les mesures de seguretat de la Covid però la resposta dels alumnes evidencia les ganes de recuperar aquest espai de cultura i descans. Algunes de les activitats es traslladaran a l’aire lliure prop d’una barraca del Delta però també es mantindran les activitats obertes al públic. Aquesta novena edició es dedica al cantautor valencià Ovidi Montllor, quan es compleixen 25 anys de la seva mort.

En la novena edició de l’escola de música d’arrel de Catalunya, s’impartiran cursos d’acordió diatònic, cant, dansa, instruments de corda, conjunt instrumental, percussió tradicionals i coneixement del paisatge. Hi ha menys oferta i un aforament de places més reduït per adaptar el Jota Campus a les mesures de seguretat de la covid.

«Volíem que tothom, alumnat, professors, municipis, se sentís còmode i adaptar-nos a la situació. Si normalment hi venien unes 70-75 persones hem intentat reduir-la a 40. Hem intentat que algunes de les activitats, com cursos instruments es faran en espais a l’aire lliure habilitats, en consens amb l’Ajuntament de Poble Nou i d’Amposta, i altres activitats extraordinàries. Serà un Jota Campus el menys tancat possible», destaca Artur Gaya, un dels impulsors de l’escola.

Tot i les restriccions, hi havia ganes de recuperar aquest espai cultural, de descans i d’aprenentatge. «La demanda de places va ser més ràpida que mai. La gent tenia ganes de vindre al Delta i de compartir esta activitat. Tots els tallers i cursos estan plens i és una cosa que curiosament, en la totalitat de l’oferta, no havia passat mai en estes nou edicions», assenyala Gaya.

El Jota Campus dedicarà les activitats extraordinàries a l’any Ovidi Montllor. Se’l recordarà amb un documental, un concert homenatge i un repertori formatiu amb les seves cançons. «Sempre es busca un fil conductor. Com el confinament ha fet que s’hagin de suspendre moltíssimes activitats sobre el cantautor d’Alcoi arreu dels Països Catalans, ara que s’ha permès reiniciar alguna activitat cultural, hem pensat que el Jota Campus s’havia de dedicar a l’Ovidi i reivindicar la seva herència», explica Gaya.

El cartell commemoratiu d’enguany du la inscripció Tot ben senzill i ben alegre, que és com comença la cançó Les meues vacances, considerada el testament poètic del cantautor d’Alcoi. També s’estamparà a les samarretes que es donaran com a obsequi als alumnes de l’escola, que seran de color roig, «com diu una de les cançons de l’Ovidi i que era un dels seus objectes més preuats».

Les activitats del JotaCampus acabaran divendres amb una passejada amb caiac per les aigües de la badia dels Alfacs.

Comentarios
Multimedia Diari