Ascó estrena nous paquets turístics amb visites al nucli antic

El municipi inicia la temporada amb una oferta de visites guiades pels espais patrimonials del poble i rutes a bord del llaüt ‘Lo Roget’

| Actualizado a 04 julio 2020 15:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Sortides ornitològiques, visites guiades pel nucli antic del poble, tastos de productes locals, passejades amb llaüt, activitats com anellament d’ocells... L’Ajuntament d’Ascó, des de la Regidoria de Turisme, ha creat per a aquesta temporada uns nous paquets turístics per promoure el patrimoni històric del municipi i l’experiència de la navegació fluvial per l’Ebre a bord del llaüt Lo Roget.

Com explica la regidora de Turisme, Carolina Baiges, «creiem que Ascó és un destí que cal donar-lo a conèixer i que hi ha un públic potencial». Les propostes, així, estan especialment pensades per a famílies, però també per als amants de la natura.

Una de les novetats són les visites per descobrir el ric passat morisc d’Ascó, a través dels petits carrerons de les tres viles closes que té el poble (la més antiga, del segle IX). Com explica l’historiador i antropòleg Jordi Ferrús i Batiste, el nom d’Ascó és àrab i prové del domini d’Atcum, una persona que controlava el territori. Durant la visita es poden veure les perxes, les voltes i sitges, els Sequerets, el pou de la neu o el carrer de la Mola, entre d’altres.

A continuació, a l’antic molí es porta a terme un tast de productes locals i artesans: embotits, pastissets, vins... Finalment es realitza una passejada amb el llaüt Lo Roget, que té una estètica similar als que navegaven pel riu fins fa unes dècades. Durant els passejos es gaudeix del riu desde dins, i els tècnics del Grup de Natura Freixe ofereixen explicacions sobre la fauna i flora de l’entorn, dels boscos de ribera i dels abundants ocells que hi habiten com el Bernat Pescaire, el Blavet, l’ànec collverd, el corb marí, el martinet blanc, el milà negre...

A més de la visita al nucli antic del poble i les sortides amb Lo Roget, també hi ha quatre activitats diferents: la sortida ornitològica (inclou un tast de cervesa Lutra) pel riu; una proposta per descobrir els ocells a l’entorn de la llacuna d’Ascó amb anellaments d’aus; una altra per construir caixes niu i una altra per conèixer els petits mamífers.

Les reserves es poden fer a través de l’Oficina de Turisme d’Ascó, i properament també es posarà en marxa una plataforma específica per a les activitats i els paquets.

Comentarios
Multimedia Diari