Assignatura de vela per als alumnes de les Cases d'Alcanar

L’Escola Marjal és el primer centre d’una Zona Escolar Rural (ZER) de Catalunya que pren part en aquesta iniciativa pionera

29 mayo 2021 11:03 | Actualizado a 29 mayo 2021 11:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Alcanar, l’Escola Marjal de les Cases d’Alcanar i la Federació Catalana de Vela han posat en marxa  el projecte «Esport blau escolar» per a l’alumnat del centre, que s’ha iniciat el tercer trimestre d’aquest curs escolar. Es tracta d’un programa pioner a l’Estat, que combina educació i esport, i proposa una activitat de formació poliesportiva en la vela, integrada en l’assignatura d’Educació Física i dirigida, inicialment, a l’alumnat de cinquè de primària.
Sònia Reverter, directora de l’Escola Marjal, apunta que, «en el nostre cas, com som una escola rural, hem pogut incloure-hi els 36 xiquets i xiquetes de cinquè i sisè, ja que en el cicle superior habitualment treballem de forma cíclica, conjunta». De fet, és la primera escola d’una zona escolar rural (ZER) que té l’esport blau com a assignatura curricular. «Esport blau escolar» inclou deu sessions, de les quals una és teòrica i la resta són pràctiques de vela col·lectiva, doble i individual. A més, és una activitat avaluable, ja que forma part del currículum i, quan s’acaba el programa, l’alumnat obté una titulació de coneixements bàsics de vela. En total hi ha 57 escoles a tot Catalunya, situades en municipis costaners, que formen part del projecte. De les Terres de l’Ebre hi participen l’Ampolla i les Cases.
Aquesta iniciativa, a més, permet l’Ajuntament d’Alcanar incidir en el posicionament del municipi com a destí turístic associat a l’activitat nàutica. 

Comentarios
Multimedia Diari