Aturen les obres del pont de l'Estat per instar l'Ajuntament de Tortosa a pagar més

Els treballs ja s'haurien reprès després d'una reunió entre l'alcalde i els responsables de les empreses a qui es va adjudicar l'obra per un milió d'euros

19 mayo 2017 17:39 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les obres de reforma del pont de l’Estat de Tortosa han estat aturades en els darrers dies, a causa de les discrepàncies entre l’Ajuntament i les empreses adjudicatàries. El motiu del conflicte és el cost de l’obra, adjudicada per un milió d’euros el passat mes d’abril a la Unió temporal d’Empreses (UTE)Bardera Obras Civiles y Marítimas SL-Acciona Infraestructuras SA.

Segons va explicar ahir l’alcalde de la ciutat, Ferran Bel, la UTE hauria demanat «una quantitat astronòmica» per unes modificacions tècniques del projecte que han anat apareixent sobre la marxa. «L’empresa vol que es facin unes modificacions i algunes són lícites, però el que els arquitectes manifesten és una altra cosa diferent», ha dit Bel, el qual ha assegurat que «el que acceptaré és el que ens diran els tècnics».

L’alcalde ha recordat que si una obra s’ha de modificar més del 10 per cent, s’ha de tornar a licitar. «Però una empresa no pot parar una obra!», ha denunciat Bel. «Si algú es pensa que pot traure una rendibilitat plus d’un projecte, que sàpiga que els procediments no són aquests. Serem inflexibles: hem de defensar els interessos patrimonials. Les empreses constructores han d’entendre quina és la forma d’actuar d’un ajuntament com el de Tortosa, seriós. El que no faran és pressionar-nos», ha insistit.

Els treballs es van aturar la setmana passada i ahir s’haurien reprès, segons l’Ajuntament. El Diari va comprovar la presència a l’obra d’uns pocs operaris, però l’activitat continuava sent de mínims. Les obres de reforma del pont de l’Estat van arrencar el passat de mes juny, amb un termini d’execució previst de deu mesos. L’actuació preveu una ampliació dels laterals del pont per habilitar-hi un carril bici i un major espai de pas per als vianants. A més, es restauraran tots els elements i es reformaran els accessos.

L’obra ha comportat que el pont de l’Estat sigui temporalment d’un únic sentit per la circulació rodada. Així, hi poden circular els vehicles que transiten des del centre de Tortosa fins a Ferreries, mentre que per accedir al centre i Remolins cal anar per la carretera C-12 i travessar l’Ebre pel pont del Mil·lenari, el que suposa una desviament de diversos quilòmetres. En aquest sentit, l’Ajuntament de Tortosa ha demanat paciència als ciutadans.

Comentarios
Multimedia Diari