Balfegó inicia la campanya anual de pesca de tonyina roja per capturar una quota de 2.410 tones

Aquest any l’empresa ha realitzat una forta inversió per digitalitzar i automatitzar les comunicacions entre els 29 vaixells que conformaran la flota amb tecnologia satel·lital

20 mayo 2021 10:19 | Actualizado a 20 mayo 2021 10:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La flota liderada per Balfegó iniciarà el proper 26 de maig la campanya anual de pesca de tonyina roja (Thunnus Thynnus) al Mediterrani occidental. L’empresa, especialitzada en la pesca, estudi, cura i comercialització d’aquesta espècie, disposa d’un més i una setmana (del 26 de maig a l’1 de juliol) per a capturar la quota assignada a tota la flota, que gràcies als acords comercials assolits enguany, ascendeix a 2.410 tones.  

Aquest any Balfegó ha realitzat una inversió important per a digitalitzar i automatitzar totes les parts que conformen la flota – vuit embarcacions d’encerclament (cinc de les quals són de França), setze remolcadors i cinc vaixells auxiliars – amb la finalitat d’agilitzar i optimitzar tant els registres de les captures com la custodia de la documentació. Per a això, l’empresa ha informatitzat tots els quaderns de registre, que fins al moment s’omplien manualment. Cada embarcació de la flota disposarà d’un dispositiu mòbil, correu electrònic, una antena i un router per poder telecomunicar-se a través de satèl·lit.  

Tota aquesta nova tecnologia se sumarà al sistema que ja va incorporar Balfegó als seus vaixells la campanya anterior i que permet una estimació ajustada del nombre d’exemplars i el pes mig dels càrdumens, abans de realitzar l’operació de pesca. Amb això s’aconsegueix evitar la captura de bancs de tonyines excessivament voluminosos, la qual poden provocar complicacions operatives.

Comentarios
Multimedia Diari