Bel destaca que 'ha transformat' Tortosa en els onze anys de mandat

Balanç triomfalista de l’alcalde i els socis de l’equip de govern en el ple extraordinari de renúncia al càrrec, mentre l’oposició critica la decisió de deixar l‘alcaldia i donar el relleu a Roigé un any abans de les eleccions

09 febrero 2018 09:55 | Actualizado a 10 febrero 2018 16:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amb un discurs d’una hora ple d’agraïments es va acomiadar dijous al vespre Ferran Bel del seu càrrec d’alcalde, que ha assumit en els últims onze anys (2007-2018). Ho va fer en un ple extraordinari per donar compte de la renúncia  signada per Bel, pas previ al nomenament demà, dissabte, de la número 2 del PDeCAT, Meritxell Roigé, com a nova i primera alcaldessa de la ciutat.

La sala de plens va quedar petita per encabir tots els que volien assistir al comiat, així que s’hagué d’habilitar una sala amb pantalles per presenciar la sessió. Entre els convidats, destacava la líder del PDeCAT, Marta Pascal, el president de la Diputació, Josep Poblet, i polítics del partit que ocupen càrrecs locals i territorials.

Bel va fer un repàs extens a la seva obra de govern, de la que va destacar la transformació urbanística del nucli antic i de la zona dels Portals de Ciutat, la bona gestió financera assolint menys deute del que es va trobar l’any 2007, l’impuls del turisme, dels equipaments esportius i culturals, l’aposta per una salut pública i la gran inversió duta a terme per les administracions superiors. 

L’alcalde va agrair el sacrifici de la seva família al llarg d’aquests anys i la confiança dipositada per un militant de Tortosa, Josep Maria Brull, i pel president del partit, Artur Mas.

A continuació, destacà que la seva substituta, Meritxell Roigé, és una política molt ben preparada, que coneix a fons el consistori, i que «sabrà assumir els reptes que necessita la ciutat». Per finalitzar, i abans de rebre un llarg aplaudiment de tota la sala, va demanar disculpes si no havia pogut complir les expectatives. 

Crítiques de l‘oposició

Els grups de l’oposició van desitjar els millors encerts en la nova etapa política que afronta Bel però no van estalviar crítiques per la seva gestió al capdavant de l’Ajuntament. Jordi Jordan, de Movem Tortosa, lamentà que la renúncia respon, al seu criteri, a un interès «personalista» i de «partit» per a promocionar Roigé abans de les eleccions de 2019. 
En quant a les seva gestió, destacà la transformació del nucli antic i dels Portals de Ciutat però cità el «fracàs» de les piscines, la manca d’enllumenat i neteja, la pèrdua de capitalitat de Tortosa.... «i pel que fa al seu tarannà, els grups de l’oposició ens hem sentit menyspreats i menystinguts. Un alcalde hauria de ser de tots», va tancar. 

El socialista, Enric Roig, va qualificar «d’anomalia» la renúncia al càrrec perquè no respon a cap circumstància de força major o preestablerta. «És una falta de formalitat i compromís», afirmà. Finalment, el popular, Xavier Dalmau, assegurà que ha estat una alcaldia amb llums i ombres, «però amb més llums que ombres».

En canvi, el republicà, Josep Felip Monclús, soci de govern de Bel, va recordar la llarga relació mútua amb l’objectiu  d’impulsar la ciutat, va posar en valor el pacte de govern d’aquest mandat i destacà la implicació de Bel en la «conquesta de les llibertats de Catalunya». Roigé, per acabar, oferí un balanç triomfalista de l’etapa de Bel, i assumí el compromís de treballar per una «Tortosa millor» abans de desitjar-li «sort i encerts» visiblement emocionada.

Comentarios
Multimedia Diari