Buda Bike, descobrint la mítica illa del Delta a cop de pedal

L’Illa de Buda és un entorn privilegiat al qual no sempre es pot accedir fàcilment. Per això, una bona oportunitat per fer-ho és el Buda&Bike

29 junio 2021 07:46 | Actualizado a 01 julio 2021 06:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Per la seua orografia plana i els seus camins tranquils, la bicicleta ha sigut tradicionalment un mitjà de transport molt emprat al Delta de l’Ebre. I és que sense dubte una de les millors maneres de conèixer el Delta és precisament a cop de pedal, tot gaudint d’un passeig a baixa velocitat que permet contemplar la bellesa dels seus paisatges i sentir-se endinsat al cor de la natura. L’Illa de Buda és un entorn privilegiat al qual no sempre es pot accedir fàcilment. Per això, una bona oportunitat per fer-ho és el Buda&Bike. Enguany tindrà lloc els dies 10, 11 de juliol i 7, 8, 28 i 29 d’agost. Es tracta d’una experiència única, en un entorn màgic, per conèixer el valor ecològic de Buda, la seua fragilitat, la seua bellesa i la importància que té a nivell ambiental, paisatgístic i tradicional. T’hi apuntes?

 

Les sortides seran en grup i s’iniciaran a les 9h del matí des de la finca del Violí, una zona turística de domini públic on, a través dels miradors instal·lats podem gaudir de la proximitat de la fauna i flora més representativa del Delta. Un recorregut d’uns 7 km i d’una durada aproximada de 2h 30 min, sempre acompanyats pels guies del Parc Natural del Delta de l’Ebre, que explicaran els punts més característics de la zona. La primera parada serà al Mirador de Migjorn des d’on es podrà fer una idea del valor i situació d’aquesta idíl·lica illa i de la resta d’espais naturals que l’envolten, donades les magnífiques vistes que ens ofereix l’alçada del mirador.

Tot seguit, i sense deixar la bicicleta, el grup s’endinsarà a l’Illa de Buda on els cavalls blancs salvatges, que procedeixen de la regió francesa de la Camarga, els rebrà i acompanyarà per l’ombra dels eucaliptus centenaris fins arribar al Mas i l’Ermita de Buda.

Cada racó de la ruta és una autèntica sorpresa: vorejant el riu Migjorn es poden contemplar unes vistes espectaculars i una gran varietat d’ambients naturals, com canyissars, bogars i jonqueres, arrossars, platges, eucaliptus i les llacunes dels calaixos. Al llarg del recorregut, es farà un descans on es degustaran productes típics del Delta i una actuació de cançons d’era i jota improvisada amb Imma de Sopa i Sílvia Ampolla.

L’entorn privilegiat de Sant Jaume d’Enveja permet endinsar-se en espais de gran valor natural i sentir el Delta de l’Ebre en la seua plenitud. Conèixer l’illa de Buda, veure sortir el sol des de la platja Migjorn i endinsar-se al cor del Delta són atractius que només es poden fer a Sant Jaume d’Enveja. També un dels passejos més agradables que es poden fer des de Sant Jaume és el que recorre la vora del riu fins a la desembocadura. Són gairebé trenta kilòmetres de sender amb zones de boscos de ribera i canyissars.

I una altra forma de gaudir d’un territori i conèixer-lo és naturalment amb la seua gastronomia, que és un dels altres tresors del Delta. L’arròs és l’estrella de la cuina deltaica i es pot gaudir de mil formes diferents: en paella, amb galeres, amb carxofes, amb col i fesols... I per suposat la mar aporta els productes més frescos i de quilòmetre zero: els musclos, el marisc, les pelaies, les moixarres... A més del clàssic xapadillo i les cassoletes d’angules.

Comentarios
Multimedia Diari