Amposta engega una campanya pel bon ús de la platja d’Eucaliptus

Quatre agents ambientals difonen entre els usuaris la normativa d’estacionament, pesca i animals de companyia d’aquesta zona

06 julio 2021 09:32 | Actualizado a 06 julio 2021 10:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

No pernoctar a la platja, estacionar als espais reservats amb aquesta finalitat, utilitzar les zones de pesca i de gossos i endur-se la brossa a casa. Són els quatre missatges principals de la campanya de conscienciació ’Quan vagis a la platja, siguis responsable’, que ha engegat l’Ajuntament d’Amposta, a través de la regidoria de Turisme i Promoció Exterior, per donar a conèixer els usos de la platja de l’Eucaliptus recollits a la nova ordenança que regula aquest espai natural i que va ser aprovada inicialment el ple del 31 de maig. 

Es tracta d’una campanya comunicativa que es reforça amb la presència de quatre agents ambientals que informen a peu de platja d’aquesta normativa i vetllen pel seu compliment. «Després dels primers dies de presència dels agents ambientals a la platja, el balanç és satisfactori», assenyala l’alcalde, Adam Tomàs, «la majoria de persones respecten les zones d’estacionament i no s’estan a la platja més enllà de les deu de la nit, tot i que ens queda més feina de conscienciació sobre l’espai delimitat per a gossos i les zones de pesca».

Per delimitar les zones d’aparcament, l’Ajuntament d’Amposta, en col·laboració amb el Parc Natural del Delta, ha instal·lat 1.200 pals de fusta que marquen l’espai fins on es pot deixar el vehicle. A partir d’aquesta zona, s’ha d’accedir a la platja a peu. «És molt important que el trànsit rodat no accedeixi a la vora de la costa si volem protegir aquest espai natural», afegeix el regidor de Turisme i Promoció Exterior, Pep Simó.

Entre altres qüestions, l’ordenança també estableix que la pesca es pot practicar en qualsevol punt entre les 20.00 i les 8 .00 hores, mentre que durant el dia només en zones delimitades. Els gossos també tenen una zona delimitada durant l’estiu i cal portar-los lligats i recollir els excrements. A més, la campanya recorda als usuaris que s’han emportar a casa els residus generats, ja que «la platja no és el teu abocador». 

Comentarios
Multimedia Diari