Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Cantata pionera a Ulldecona per promoure els valors de la música a l’escola

Catorze centres escolars de l’Ebre participen en la Clika

05 mayo 2023 17:19 | Actualizado a 06 mayo 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amb la participació de 470 alumnes de catorze centres educatius de les diferents poblacions de les terres de l’Ebre es va fer l’espectacle final de la Cantata de La Clika amb els músics del grup en directe, ahir a la tarda al poliesportiu d’Ulldecona. El municipi del Montsià va acollir durant tota la jornada d’ahir una trobada pionera en tota Catalunya perquè tenia un format de matí i tarda, en què s’oferiren cinc tallers que els nens i nenes van dur a termede manera itinerant i distribuïts pels carrers de la població.

Els carrers i places d’Ulldecona van quedar impregnats de cants, balls, arts plàstiques amb els alumnes de les escoles de Santa Bàrbara, la Ràpita, l’Aldea, el Perelló, les Cases d’Alcanar, Freginals, la Galera, Godall, Mas de Barberans, Masdenverge, la Sénia, Amposta i Ulldecona.

El dinar de germanor va estar amenitzat per la Banda Juvenil d’Ulldecona i un xou de màgia. Per cloure la diada, tots els alumnes participants van pujar a l’escenari per interpretar les cançons de la Clika amb els músics.

“Volem donar a conèixer el gran treball de valors socials que es pot fer a través de la música. Ens pensem que la música és només entreteniment, però, en realitat, és una gran eina d’aprenentatge. També volem realçar el món de la cultura i l’art en general i què millor que unir-nos diverses escoles per fer un espectacle conjunt”, explica Alba Garcia, mestra de música de l’escola Ramón y Cajal d’Ulldecona.

La Clika és un projecte impulsat per les Cases de la Música. És un projecte sociomusical sense afany de lucre amb la coparticipació de la Generalitat de Catalunya, les diputacions, ajuntaments i empreses culturals

Consisteix en l’aprenentatge escolar d’una cantata consistent en onze cançons que fomenten l’autoestima, l’amistat, la diversitat, l’ecologisme o la igualtat de gènere, entre d’altres valors de la mà de La Clika, una colla d’amics d’una escola imaginària.

Proporcionaels recursos pedagògics que estructuren l’aprenentatge de les cançons i les coreografies per tal d’interioritzar l’univers que La Clika representa. El que més atrau els petits són les cançons, composades per membres dels grups Xiula, Gertrudis o XerrameQ.

És el segon any que La Clika arriba a les Terres de l’Ebre, després que el curs passat es celebrés a Santa Bàrbara. Cal dir que l’innovador format d’enguany ha estat possible gràcies a l’organització i finançament de l’Ajuntament d’Ulldecona, la col·laboració de l’Escola de Música Municipal d’Ulldecona, l’Escola Ramón y Cajal i l’Associació de famílies d’alumnes (AFA).

Comentarios
Multimedia Diari