Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Centenars de caçadors protesten contra la nova normativa de gosseres

Uns 300 vehicles van participar diumenge en una marxa lenta d’Amposta fins a Móra d’Ebre per la C-12 per denunciar les restriccions que els aplica el departament d’Acció Climàtica

18 septiembre 2023 10:47 | Actualizado a 18 septiembre 2023 10:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Uns 300 vehicles van participar ahir en una marxa lenta des d’Amposta fins a Móra d’Ebre per protestar contra la normativa de gosseres i les restriccions que aplica el Departament d’Acció Climàtica als caçadors. Els participants, majoritàriament ebrencs, van circular per la C-12 a 50 km/h amb clams i pancartes demanant canvis a l’administració.

També hi van participar caçadors del Priorat, Tarragona, Lleida o, fins i tot, de Sabadell i Vielha, tots amb un objectiu comú. Van exigir que se’ls tingui en compte en fer normatives i van denunciar entrebancs i sancions altes mentre se’ls obliga a exercir un control cinegètic. També denuncien la limitació a 14 gossos i la imposició de declarar-los com a nucli zoològic i mantenir-los lluny de les granges.

Denuncien la limitació a 14 gossos, la imposició de declarar-los com a nucli zoològic i mantenir-los lluny de les granges

Des de l’entitat organitzadora d’aquesta marxa i de la vaga indefinida a la qual porten adherits molts caçadors des del 3 de setembre, la Plataforma Gossers de Catalunya, Antoni Mata explica que això ja fa temps que va i que «continuen havent-hi molts entrebancs en la cacera. També en la normativa de gosseres que ha de sortir i serà inviable».

Al respecte, afegeix que «ens tracten de criminals quan el que fem és una regulació cinegètica, perquè no tinguin problemes els agricultors i ramaders i per evitar malalties com la tuberculosi o la pesta porcina. El que està passant és un problema molt greu, no sabem per què ens estrenyen tant», diu el coordinador.

L’Agrupació de Societats de Caçadors i Pescadors de Catalunya va donar suport a la marxa. El president de l’entitat, Pere Vidal, va lamentar la que és una situació que ja fa massa temps que va. «S’ha demostrat el descontentament de la caça amb l’administració, que no ens té en consideració». Diu Vidal que amb la protesta «volem desfogar-nos del govern que treu normatives que no tenen res a veure, ni estan actualitzades ni són realistes respecte al món rural»

Els caçadors demanen al Govern que s’assegui amb Gossers per negociar canvis en la normativa i que se’ls tingui en compte a l’hora de prendre decisions.

Comentarios
Multimedia Diari