Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Cinquanta nits de papers i colors

    El Concurs de Vestits de Paper d’Amposta arriba a les 50 edicions. Durant tot l’any les modistes creen dissenys acolorits i imaginatius que desfilen cada any a la ciutat mostrant les infinites possibilitats d’aquest material.

    25 julio 2022 08:56 | Actualizado a 25 julio 2022 09:00
    Se lee en minutos
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    La plaça de l’Ajuntament i el carrer Major d’Amposta es van convertir dissabte en una gran passarel·la de moda. La via es va emplenar de dissenys originals per acollir un any més un dels actes més esperats de la Festa Major, el Concurs de Vestits de Paper. El certamen, que enguany s’ha vestit de gala per celebrar l’aniversari d’or, ha incorporat canvis i novetats respecte a altres anys, com la creació de la gran passarel·la al nucli antic, el canvi de data, música en directe amb un duet de piano i saxo o la mostra dissenys premiats en el Certamen de Vestits de Paper de Mollerussa, l’altra única localitat catalana on es confecciona sobre paper.

    A Amposta, la mostra, que prové d’un concurs gremial de disseny tèxtil perdut als seixanta i recuperat més tard, reuneix any rere any centenars d’assistents. La desfilada té els eixos temàtics de moda infantil, actual, època i fantasia i aquestes són les úniques referències que tenen les modistes que any rere any demostren una explosió de creativitat.

    Naturalment, el 50è aniversari no ha estat una excepció. Van desfilar creacions imaginatives amb molts colors i formes. Per fer-los, les artistes han dedicat moltes hores emprant tota classe de tècniques de costura, labors amb fils de paper, papiroflèxia o paper maixé entre altres, i materials com el paper de crespó, de seda, de diari o reciclat.

    Així, una cinquantena de dissenys van impressionar als assistents que aplaudien efusivament i exclamaven amb sorpresa cada vegada que desfilava un model, incrèduls que una peça que sembla alta costura pugui estar feta amb paper.

    A les deu de la nit, el director d’Amposta Ràdio, Manel Ramón i Noemí Alquezar, van donar el tret de sortida a l’edició, que va comptar amb parlaments de Ramon Bel, regidor de Festes i Adam Tomàs, alcalde d’Amposta, així com amb el batlle de Mollerussa, Marc Solsona, qui va acudir a l’acte acompanyat de representants de la localitat del Pla d’Urgell. Solsona va destacar la complexitat dels vestits i va alabar la feina de les confeccionistes. «Són peces d’art. La diferència és que són dinàmiques, s’han de poder posar i treure, desfilar i traslladar-se d’un lloc a un altre. Es mouen, tenen vida».

    La primera categoria a desfilar va ser la infantil, amb creacions inspirades en la història, la fantasia, la moda casual o la televisió. En aquesta modalitat, es van proclamar finalistes les modistes Paquita Pagà, amb el vestit Filestone, inspirat en la sèrie Els Picapedra, fet amb paper crespó, i Catalina Lara, històrica concursant que amb 92 anys va crear un model de caputxeta vermella amb una capa amb elements a Ganxet. El primer premi se’l va emportar Yolanda Moreno per Unicorn Arc de Sant Martí basat en la sèrie My Little Ponny.

    Pel que fa a la moda actual, Yolanda Moreno va convertir-se en finalista amb Fashion Animal, un vestit de lluentons de paper i una jaqueta a conjunt. Mireia Panissello es va emportar el segon premi per un conjunt de top amb faldilla pantaló negra i una jaqueta de patchwork anomenat Geometria. El premi principal va ser per a Àngels Cid i Nut, un vestit blanc amb jaqueta feta de paper de diari i un tocat.

    En la modalitat d’època, una de les més populars, es va lliurar el tercer premi al model d’estil romàntic Princesa Anna, confeccionat per Conchita Roig, mentre que el segon lloc es va atorgar a Àgata, una rèplica d’un vestit de Maria Antonieta creada per Àngels Cid. Gatto Pardo, disseny de Paquita Pagà es va emportar el primer premi. El millor treball artesà es va lliurar a Rosa Camos per Magaret, Arxiduquesa d’Àustria.

    L’última categoria, Fantasia, va premiar el model fet amb cartes de pòquer Crupier, de Paquita Pagà i la representació d’un cirerer florit, Anamis Sakura d’Àngels Cid. El guanyador va ser Encadenats, un vestit negre amb flors i volants que representa les sensacions del confinament, fet per Yolanda Moreno.

    Comentarios
    Multimedia Diari