Nova concentració veïnal a Móra d'Ebre contra l’aprovació dels impostos

Els veïns consideren insuficient la rebaixa efectuada, mentre que l’equip de govern defensa que «ja no hi ha més marge de maniobra»

18 diciembre 2019 10:20 | Actualizado a 19 diciembre 2019 18:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Desenes de veïns van concentrar-se ahir a l’exterior de l’Ajuntament de Móra d’Ebre contra l’aprovació de les ordenances fiscals, que tindrà lloc avui en sessió plenària. Aquesta és la tercera vegada que els veïns es concentren contra l’augment d’impostos. També han entregat fins a 1.280 signatures a l’Ajuntament, com explica la veïna Alba Masot.

Davant la reacció dels veïns, l’equip de govern va reformular de nou el Pla Econòmic i Financer amb l’aplicació de criteris que anteriorment no es contemplaven i va treballar per obtenir un estalvi del 60% de l’import previst inicialment. «Bàsicament aquesta rebaixa ha sortit de partides que s’han disminuït, o fins i tot eliminat, i rebaixant les remuneracions de càrrecs electes i del càrrec de confiança», han explicat des de l’equip de govern. D’aquesta forma l’increment de l’IBI i de l’impost de circulació que inicialment era d’un 20% ara quedarà en un 8,5%; en tant que l’increment de l’aigua, clavegueram i recollida de la brossa quedarà en un 14% enlloc del 20% previst.

La rebaixa, però, no sembla suficient per a molts veïns. «Als veïns no els ha semblat prou, i hem sortit al carrer a dir la nostra. Hem proposat un augment màxim d’un 1,1%», valora Masot.

De la seua banda l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, considera que «s’ha fet el que tocava, que és escoltar la gent i reduir-ho, però ja no hi ha més marge de maniobra. L’aigua i la brossa ara es queden a preu de cost».

Comentarios
Multimedia Diari