Decomissats 289 kg de tonyina il·legal a Sant Carles de la Ràpita

Estaven en un complex frigorífic i congelador clandestí on hi havia un total de 1.200 quilos de peixfora de llotja.

07 noviembre 2017 16:34 | Actualizado a 08 noviembre 2017 12:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Inspectors de pesca de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, conjuntament amb la Unitat Regional de Medi Ambient de la Regió Policial de Terres de l’Ebre dels Mossos d’Esquadra, han intervingut, en el marc de l’operatiu designat com a “Tunnus”, un complex frigorífic i congelador clandestí, on es depositaven més de 1.200 kg de peix fora de llotja.

Com a resultat de l’actuació, es va confiscar, d’una banda, una partida de 289 kg de tonyina vermella il·legal, formada per 5 exemplars frescos sencers que pesaven 266 kg i 22,5 kg de lloms congelats; i, per una altra, també es van decomissar 3 kg de dàtils de mar i 2 kg de caixetes.

L’esmentat magatzem de peix no disposava de cap mena d’autorització sanitària i municipal que permetés les activitats de congelació, refrigeració ni tasques de manipulació dels productes pesquers, com són l’envasatge al buit i l’arrebossat.

És per això que es van estendre dues actes de denúncia per tinença d’espècies prohibides i per no disposar de les autoritzacions adients per realitzar aquestes tasques de conservació del peix, les quals es tramitaran als serveis territorials d’Agricultura i de Salut a les Terres de l’Ebre.

Els dàtils de mar i les caixetes varen ser retornades al mar, mentre que en el cas de les tonyines es va optar per un destí benèfic, un cop els serveis veterinaris oficials donin l’aptitud per al consum humà.

Aquesta actuació s’emmarca en la lluita contra la venda de peix fora dels circuits legals de comercialització dels productes de la pesca, línia prioritària des de fa anys per a la DG de Pesca i Afers Marítims, amb la col·laboració de l‘Àrea de Medi ambient de Mossos d’ Esquadra.

Comentarios
Multimedia Diari